DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U Dvorcu Janković održana “Slatka večer sa Sandrom Jadek” čiji će se “novi kolači” pojaviti u ponudi suhopoljskog dvorca

U adventskom ambijentu Dvorca Janković u Suhopolju održana je “Slatka večer sa Sandrom Jadek”. Organizaciju slatkog događaja potpisuju svjetska slastičarka, Slatinčanka Sandra Jadek i Centar za posjetitelje Dvorac Janković, a program je vodila direktorica Dvorca Janković, Sanja Sudar.

Večeri su nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak te mnogi drugi, kako je to rekla Sandra Jadek, njoj dragi ljudi s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije među kojima i vrhunski osječki chef, član Reda Escoffierovih učenika, Ivan Đukić, chef Igor Vlatković, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Grada Slatine Dražen Šafar, prof. Ružica Šošić…

U sklopu večeri posjetitelji su mogli čuti sve o dosadašnjoj sjajnoj karijeri ove vrhunske slastičarke. Pričala je Sandra Jadek o svojim počecima, kako je počela peći kolače, kako se odlučila za poduzetništvo, prvim natjecanjima pa sve do svjetske bronce u uniformi hrvatske reprezentacije.

Ovo je posebna večer koja je donijela odgovore što je sve potrebno da se postigne vrhunsko slastičarsko umijeće. Razgovarali smo o ljubavi prema izradi slastica, konstantom učenju i usavršavanju te izazovima koje sa sobom nosi malo poduzetništvo. Uvijek njegujemo suradnju s domaćim proizvođačima, to smo radili i u Hotelu Kuriji Janković u Kapela Dvoru, a u Suhopolju smo od naše nagrađivane slastičarke, doznali njen životni put. Sandrine kolače imamo u ponudi, a i ova večer je bila nezaboravna. Bilo je i ukusno i veselo i sretni smo što svjetski poznate i nagrađivane slastice Sandre Jadek imamo u svom dvorcu, a definitivno je ovo samo početak ovakvih i sličnih večeri s ovom sjajnom slastičarkom – rekla je direktorica Dvorca Janković Sanja Sudar.

Kako je došlo do ove večeri svjetski poznata slastičarska Sandra Jadek kaže:

Moji proizvodi se od kolovoza ove godine nalaze u ponudi Dvorca Janković što mi je posebno drago, a sa Sanjom Sudar imamo odličnu suradnju. Dogovarale smo se za ovu večer još ljetos, no ja sam predložila da to bude u vrijeme adventa jer je upravo to vrijeme najbolje za prezentaciju i kušanje kolača. Predstavili smo 10 vrsta novih kolača, a neki od njih bit će i u ponudi Dvorca Janković. Ima tu kolača od kestena, buče, bučinog ulja, ima tu i tradicijskih, ali i modernih verzija. Hvala Sanji na prijemu i posebno hvala meni dragim ljudima koji su ovu slatku večer podijelili sa mnom, to mi jako puno znači – rekla je Sandra Jadek, a kao zaključak najbolje zvuči njena posljednja rečenica ”na čaši vina” sa Sanjom Sudar:

U životu se sve može, ako imaš ljubav oko sebe i za ono što radiš – zaključila je Sandra.

Poznati kuhari Udruge kuhara i slastičara grada Slatine Dražen Šafar i Zoran Putniković uoči kušanja slastica pripremili su iznimno ukusne slane zalogaje, kanapee od namaza od čvaraka, namaza od dimljene pastrve i s raznim drugim sastojcima i dodacima, a sve s naglaskom na domaće iz županije i tako dali poseban štih cijeloj priči. Potom je krenuo praznik za nepce, slastice Sandre Jadek za koje su mnogi odmah nakon prvog kušanja i prvih zalogaja rekli, ovo nisu kolači, ovo je umjetnost slastica.
(www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button