KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U DV Zeko obilježeni Svjetski dan osoba s Downovim sindromom i Svjetski dan voda

Kromosom više za više ljubavi i prijateljstva - O vodi brinu u slozi mali ekolozi

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se 21. ožujka, a ovaj je datum odabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u trisomiji 21. kromosoma.

Ovaj važan Dan mališani Dječjeg vrtića Zeko obilježili su danas, te se cijeli vrtić zašarenio od šarenih čarapa kojima ssu „zečići“ dali podršku svim osobama s Downovim sindromom, ali i svom malom prijatelju koji je svojim kromosomom više od svojih prijatelja zaslužio još više ljubavi i prijateljstva.

Vrtić Zeko danas je obilježio i Svjetski dan voda te su polaznici kroz prigodne aktivnosti i istraživačke igre s vodom željeli ukazati na to da se voda uči čuvati i štedjeti od najranijeg djetinjstva.

– Rano ekološko poučavanje djece jedina je nada za čistu i zdravu prirodu oko nas. Eko projektom našeg vrtića želja nam je da kao što oni s puno ljubavi i pažnje sade biljke i drveće u dvorište vrtića mi u njih usadimo Ekologično razmišljanje i djelovanje i samim tim damo šansu nekoj novoj, zdravijoj budućnosti ove djece ali i svih nas, – istaknula je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button