DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U Dječjem vrtiću Zeko održana edukativno-informacijska tribina na temu razdvajanja reciklabilnog otpada

U prigodi obilježavanja Međunarodnog dan šuma (21.3.) i Svjetskog dana voda (22.3.), jučer je u Dječjem vrtiću Zeko održana edukativno-informacijska tribina na temu razdvajanja reciklabilnog otpada.
Tribina je organizirana u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o. čije su djelatnice  Dubravka Repić i Lara Nenadović opisale proces recikliranja, počevši od pojedinačnog razvrstavanja reciklabilnog otpada, pa sve do konačnog zbrinjavanja istog.
Tako su djelatnici vrtića dobili sve potrebne informacije o načinu zbrinjavanja svih vrsta reciklabilnog otpada, te dobili odgovore na brojna pitanja, najčešće vezana uz pojedinu ambalažu i pravilan spremnik/vrećicu za njihovo odlaganje.

Djelatnice tvrtke Slatina kom su im također pojasnile proces recikliranja u vrtiću te dale detaljne upute za educiranje djece o istom, a kako bi im se taj posao što više olakšao dobili su i brošure s uputama o razdvajanju otpada.

Tijekom tribine bilo je riječi i o novim spremnicima (plavi, žuti i smeđi) za odvajanje reciklabilnog otpada, te nabavljenom novom dvokomornom vozilu za odvojeno prikupljanje otpada tako da su djelatnici dobili odgovore vezane i uz prikupljanje spomenutog otpada u svojim kućanstvima.
Kako je istaknula ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Slatina Sanela Valpovac Maurer, edukacija je pomogla u razrješenju brojnih nejasnoća, te djelatnicima vrtića dala poticaj za daljnje pravilno odvajanje otpada, kako u vrtiću, tako i u njihovim kućanstvima.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button