NASLOVNICAOPĆINE

U Dječjem vrtiću „Lipa“ Čađavica održana aktivnost „Promet i ponašanje u prometu“ – Leptirići ugostili policijskog službenika

U sklopu aktivnosti „Promet i ponašanje u prometu“, Dječji vrtić „Lipa“ Čađavica ugostio je policijskog službenika, koji je djecu iz skupine Leptirići upoznao s prometnom kulturom, te ih upozorio na pravila ponašanja prema kojima moraju postupiti i na što trebaju obratiti pažnju u prometu.
Kroz kratko predavanje, djeca su naučila kako prilikom dolaska u vrtić u automobilu moraju sjediti povezani u autosjedalici. Tijekom šetnje moraju hodati po nogostupu, a u onom dijelu gdje nogostupa nema, mogu hodati cestom u koloni lijevom stranom. Cestu prelaze na mjestu pješačkog prijelaza, a na mjestu gdje ga nema, cestu prelaze na preglednom mjestu, provjerom lijeve strane, desne i ponovno lijeve.

Također je u vrtiću organizirana Autoškola za djecu, gdje su poznavanjem prometnih pravila i ponašanja u prometu, imali priliku polagati ispit koji su djeca uspješno položila i dobila vozačke dozvole.
(mf/Izvor: DV Lipa Čađavica, Ana Krmpotić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button