DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

U čast Vukovaru 1.biciklistički ultramaraton BK “Slatina” i BK “Lood”

Biciklističkim ultramaratonom „Slatina-Vukovar-Slatina“, voženim u subotu 16.studenog 2019., u dužini 275km, članovi BK Slatina i BK Lood Orahovica odali su počast vukovarskim braniteljima, te svim nestalim i protjeranim Vukovarcima.

Organizatori ovog ultramaratona bila su spomenuta dva biciklistička kluba, a sponzori Grad Slatina i BK Lood Orahovica.

Maraton koji se kretao rutom Slatina-Orahovica-Našice-Ernestinovo-Vukovar vozili su Mario Vida,Marko Varga,Nino Margaretić,Damir Veger i Tomislav Slačanac. Za put povratka do Slatine odabrali su pak pravac Vukovar-Osijek-Donji Miholjac-Slatina. Izuzetno bitna logistika i pratnja ovoj vrijednoj ekipi biciklista bio je Davor Majačić-Dašo.

„Ovo je prvi ovakav ultramaraton, u organizaciji orahovačkog i slatinskog biciklističkog kluba. Svatko od nas zna barem jednog Vukovarca koji je živio u Slatini, Orahovici i općenito na području naše Virovitičko-podravske županije. Vukovarci su prošli veliku kalvariju i upravo u čast svima njima posvećujemo ovaj naš čin odlaska u Vukovar“, rekao je Nino Margaretić, predsjednik BK Slatina.

Prije samoga polaska u Vukovar, članovi BK Slatina i BK Lood, kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u Slatini zapalili su svijeću i na taj način na domaćem terenu odali počast poginulima u ratu.

Nadomak svoga cilja, a u spomen na vukovarske žrtve rata, biciklisti su zapalili svijeće na još nekoliko lokacija ili konkretnije ispred Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti -kod tenka koji je znak sile koju su slomili hrabri branitelji, na još jednoj lokaciji u blizini Spomen doma, odnosno kod biste Blage Zadre, junaka grada Vukovara koji se borio i vodio branitelje upravo u ovom dijelu Vukovara i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

(tks/Foto:Izvor BK Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button