NASLOVNICAOPĆINE

U Čađavici proslavljen Dan škole OŠ Davorin Trstenjak i 205 godina školstva u Čađavici

Danas je svečanom priredbom učenika Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica i učenika pripadajućih joj područnih škola u čađavačkom Mjesnom domu obilježen Dan škole te 205 godina školstva u Čađavici.

Program proslave započeo je 5. lipnja kroz niz zanimljivih događanja, od likovnih i drugih radionica, izložbe učeničkih radova, posjeta Višnjici, sportskih susreta… do središnje svečanosti, odnosno priredbe na kojoj su ujedno uručene nagrade i zahvalnice učenicima i učiteljima, te svima koji su na bilo koji način  potpomogli rad škole tijekom pedagoške godine 2018./2019.
Na samom početku svečanosti nazočne je pozdravila ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec, te predstavila sve ono što se u školi radilo u prošloj školskoj godini.

Čestitke na velikom jubileju, kao i Danu škole, ravnateljici, nastavnicima, djelatnicima i učenicima uputio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, nakon čega su uslijedili nastupi učenika.
Bilo je za svakog ponešto, pjesama, recitacija, plesa, igrokaza… koje su uz učenike matične škole izveli i učenici područnih škola iz Sopja, Noskovaca i Ilmin Dvora.

Isto tako na svečanoj priredbi nagrađeni su učenici i mentori sa županijskih natjecanja i smotri, kao i s državnih natjecanja, te su proglašeni najučenici, a zahvalnice su primili jubilarci, djelatnici škole za 5, 10, 15, 20, 30 i 40 godina predanog rada.

Nagrađeni najučenici su: Klara Šantak i Luka Granjaš iz PŠ Sopje, Tena Kokorić i Ana Mađarević iz PŠ Noskovci, Ana Kurdi iz PŠ Ilmin Dvor, te Jana Pejić, Borna Bosak, Iva Bosak, Ela Žužinić, Helena Schweigert, Robert Kovač, Petra Piskać, Barbara Schweigert, Ines Schweigert i Helena Tariša iz matične škole Davorin Trstenjak Čađavica.
Za najučenicu generacije proglašena je Helana Tariša.

Zahvalnicama nagrađeni jubilarci za predani rad u školi su: Martina Sajda 5 godina, Andrej Hodonj 10 godina, Diana Vukušić 15 godina, Suzana Jelić 20 godina, Sandra Filošević 20 godina, Tatjana Vidaković 30 godina i Đorđe Stanisavljević 40 godina. Zahvalnice su, također, uručene općinskom načelniku Mirku Rončeviću i predsjedniku Općinskog vijeća Josipu Piskaću.

Nakon svečane priredbe, u dvorištu škole održana je mala svečanost podizanja zelene zastave međunarodnih Eko-škola, koju je podigao općinski načelnik Mirko Rončević.
(df,mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button