NASLOVNICAOPĆINE

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine i blagdana sv. Petra, otvoren Dom udruga, projekt kojim je stara ambulanta, uz podršku Virovitičko-podravske županije, obnovljena i dana udrugama na korištenje.

U uvodu je sve nazočne pozdravio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, a među njima je bila i ministrica za demografiju Vesna Bedeković, donedavni saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka…

Nakon pozdravnih riječi, nazočnima se obratio župan Igor Andrović.

– Udruge su nositelji razvoja civilnog društva. Kao što su poduzetnički inkubatori dom za poduzetnike, tako će i ovaj dom biti dom za udruge i njihov daljnji razvoj – kazao je Andrović.

Potom je govorio saborski zastupnik Josip Đakić.

– Kroz ovaj zajednički dom, vrijedne članice i članovi udruga još će više razvijati i obogaćivati događanja na području cijele općine Čađavice, doprinijevši boljem i ljepšem ugodnijem životu u ovakvom lijepom području plodne ravnice uz rijeku Dravu.

Na kraju se obratila ministrica Vesna Bedeković.

– Raduje me što je ovdje pod istim krovom mjesto pronašlo pet udruga. Bit će ovo sjajno mjesto za razvoj civilnog društva, ali i mjesto gdje će se u budućnosti moći skupljati i svoje ideje razvijati i naši mladi jer oni su ti koji će u budućnosti graditi svijet i izgrađivati i sebe i društvo u kojem žive.

Izgradnjom nove zgrade ambulante u Čađavici, stara zgrada ambulante u cijelosti je adaptirana i prenamijenjena u Dom udruga. Vrijednost investicije iznosila je 657.000,00 kuna, a sufinancirana je manjim dijelom od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje (214.000,00 kuna), dok je ostatak išao na teret općinskog proračuna.

Svoje stalno sjedište pronašli su: NK „Krčevina“ Čađavički Lug, NK „Mladost“ Čađavica, KUD „Podravina“ Čađavica, ŠRU „Karas“ Čađavica i Udruga slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica. Njima su ključeve prostorija uručili načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, zamjenik župana Mario Klement, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, donasavni saborski zastupnik Josip Đakić i ministrica Vesna Bedeković.

Nakon svečanog otvaranja Doma udruga, nazočni su se uputili u župnu crkvu sv. Petra apostola, gdje je sužena sveta misa povodom blagdana Petrova.
(www.vpz.hr/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button