DOGAĐANJANASLOVNICA

U Bušetini održano 24. županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka: Prva mjesta pripala Suhopolju i Vukosavljevici

U Bušetini je u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, održano 24. županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka za djecu od 6 do 12 godina. Natjecanje je održano na nogometnom igralištu, a sudjelovalo je 26 desetina s više od 260 natjecatelja.

  • Natjecanju se odazvalo 26 natjecateljskih desetina s tim da imamo još više djece koja će se natjecati izvan konkurencije budući da su sva Dobrovoljna vatrogasna društva danas doputovala s više djece nego li je to predviđeno za jedno natjecateljsko odjeljenje. Odaziv je izuzetno dobar i iskoristila bi ovu priliku i zahvalila svim voditeljima i zapovjednicima koji su radili i trenirali s našom vatrogasnom mladeži kako bi ih pripremili za današnje natjecanje, a isto tako zahvala ide i svim roditeljima – istaknula je Matea Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i dodala.
  • U svim dijelovima naše županije imamo dobrovoljna vatrogasna društva koja se bave mladeži. Za njih imamo radionice, lige, odlaske u kampove, odnosno vrlo raznolike aktivnosti i pozivam ovom prilikom sve mlade koji to žele da nam se pridruže i budu dio naše velike vatrogasne obitelji – dodala je.

Zadovoljstvo odazivom izrazio je i Hrvoje Miler, načelnik općine Špišić Bukovica.

  • Nakon nekoliko godina još se jednom okupljamo na ovakvim natjecanjima, a vidjeli smo da je odaziv izuzetno dobar budući da je ovdje oko tristotinjak djece. Moram reći da sam ponosan na organizaciju samog natjecanja, ali i na cijelu manifestaciju koja će našoj mladeži donijeti puno toga – rekao je između ostalog Miler.

U ime Virovitičko-podravske županije natjecanju je nazočio Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

  • Mi kao Županija maksimalno podržavamo ovakva natjecanja i drago nam je da smo ponovno održali ovakvu manifestaciju nakon nekoliko godina pauze. U proračunu imamo osigurana sredstva za naše udruge i DVD-ove gdje upravo ovakve stvari potičemo i sufinanciramo, to ćemo raditi i dalje, a nama je najveća radost i čast kada vidimo ovoliki broj djece da imaju ljubav prema vatrogastvu i to nam daje još veću snagu i volju da i dalje ulažemo u vatrogastvo – rekao je Bojan Mijok.

Nakon uvodnog postrojavanja krenulo se s natjecanjem, a u ‘borbi’ za prva mjesta bilo je devet desetina kod djevojčica, te 16 desetina kod dječaka. U prvoj kategoriji najbolje su bile djevojčice iz DVD-a Suhopolje, dok se kod dječaka naslovom najboljih okitila Vukosavljevica.

  • REZULTATI (DJEVOJČICE) 1. DVD Suhopolje 2. DVD Stari Gradac 3. DVD Voćin 4. DVD Vukosavljevica 5. DVD Sladojevci 6. DVD Bušetina 7. DVD Dugo Selo Lukačko 8. DVD Slatina 9. DVD Kozice
  • (DJEČACI) 1. DVD Vukosavljevica 2. DVD Dugo Selo Lukačko 3. DVD Donji Meljani 4. DVD Gornje Bazje II 5. DVD Dinjevac 6. DVD Špišić Bukovica 7. DVD Kladare 8. DVD Kozice 9. DVD Sladojevci 10. DVD Slatina 11. DVD Stari Gradac 12. DVD Turanovac 13. DVD Bušetina 14. DVD Voćin 15. DVD Bušetina II 16. DVD Starogradački Marof
    mf (www.vpz.hr, www.icv.hr, mra, vz vpž)
REZULTATI DM_S REZULTATI DZ_S

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button