DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U Bakiću održan 3. Memorijal „Rudolf Špehar i Miroslav Podboj“ – Ujedno obilježena i 30. obljetnica osnutka bakićke satnije HV

U organizaciji Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine i Temeljnog ogranka Bakić, danas je u Bakiću održan 3. memorijal „Rudolf Špehar i Miroslav Podboj“ u spomen na tragično stradale hrvatske branitelje Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja.
Tom je prigodom ujedno obilježena i 30. obljetnica osnutka bakićke satnije Hrvatske vojske.

Prije početka natjecanja, a nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, okupljene hrvatske branitelje pozdravili predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić koji je igre proglasio otvorenim. Svi govornici su natjecateljima poželjeli mnogo uspjeha i sportske sreće.

Nakon obraćanja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i rodbina poginulih hrvatskih branitelja u koloni su se uputili na bakićko Mjesno groblje gdje su položili cvjetne aranžmane i upaljene lampione na posljednja počivališta Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja, što su isto tako učinili i ispred spomenika podignutog poginulim hrvatskim vojnicima 2. svjetskog i Domovinskog rata.

Memorijalni turnir je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine, a hrvatski branitelji su se natjecali u četiri discipline: visećoj kuglani, elektronskom pikadu, stolnom nogometu i kartaškoj igri bala.

REZULTATI NATJECANJA

Viseća kuglana

 1. TO UHDDR Bakić
 2. Udruga HVIDR-a Slatina
 3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ

Elektronski pikado

 1. ŽP UHDDR VPŽ (Hološi, Kovač)
 2. UHDVDR Slatina (Sekić, Šafar)
 3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Bubaš, Nikolić)

Stolni nogomet

 1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Fišli, Radočaj)
 2. TO UHDDR Sladojevci (Hološi, Kovač)
 3. UHBDDR Nova Bukovica (Valent, Bašić)

Kartaška igra bela

 1. TO UHDDR Bakić (Prlić, Kokorić)
 2. TO UHDDR Gornji Miholjac (Demeter, Kordi)
 3. ZUiČ HVIDR-a (Pavić, Mali)

Ukupni pobjednik po svim disciplinama bila je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sa najviše osvojenih odličja.

Prije podjele odličja, nazočnima se s nekoliko riječi obratio jedan od zapovjednika bakićke satnije Hrvatske vojske Dragan Beneš, prisjetivši se dana prije 30 godina kada su se organizirali i stali u obranu svog mjesta, grada Slatine i Republike Hrvatske.

Medalje za prva tri mjesta po disciplinama uručili su predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić. Pehare prvim ekipama po disciplinama, kao i pehar ekipnom pobjedniku uručila je majka poginulog Rudolfa Špehara, Danica Špehar.

3. memorijal ”Rudolf Špehar i Miroslav Podboj” te obilježavanje 30. obljetnice osnutka bakićke satnije HV, uveličali su članovi Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Zlatko Milošević i Robert Knapić koji su istrčali dionicu od Nove Bukovice do Bakića, odnosno Pa

vo Tutenov i Goran Draksler koji su istrčali dionicu od Slatine do Bakića, a logistička potpora maratoncima bila je Ivana Novak. Po dolasku na ciljno odredište u Bakiću, maratonci su srdačno, uz veliki pljesak dočekani od strane organizatora i sudionika sportskih igara hrvatskih branitelja.

Zahvalnice ”Glasnicima istine”, predstavnicima braniteljskih udruga i predstavnicima medija uručili su predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin i predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, a posebnu su zahvalnicu te majicu udruge uručili majci Rudolfa Špehara, Danici Špehar.
(df, mf/Foto: D. Fišli, R. Turkalj)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button