Home / NAJAVE DOGAĐANJA / U Baćinu održan Komemorativni skup – u spomen na žrtve Baćina i Voćina Glasnici istine 25.10. organiziraju 3. biciklistički maraton

U Baćinu održan Komemorativni skup – u spomen na žrtve Baćina i Voćina Glasnici istine 25.10. organiziraju 3. biciklistički maraton

Predsjednik zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine Ilija Nikolić i predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov sudjelovali su danas na Komemorativnom skupu u Baćinu.
Baćin u Općini Hrvatska Dubica nakon Ovčare je drugo najveće stratište iz Domovinskog rata te je kao i Voćin podnio veliku žrtvu, budući da je 21. listopada 1991. godine počinjen masakr nad 56 civila u mjestima Baćin i Cerovljani.

Upravo ta dva mjesta stradanja Voćin i Baćin treću godinu zaredom biciklističkim maratonom u organizaciji Udruge „Glasnici istine“ u nedjelju 25. listopada spojit će članovi biciklističke ekipe „VBR“ i na taj način odati počast nevinim žrtvama Voćina i Baćina.
(mf/Izvor: Glasnici istine)

x

Check Also

„Glasnici istine za Vukovar“

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org