DOGAĐANJANASLOVNICA

TZG Slatine: U 2022. godini turističkom sektoru dodijelit ćemo 220.000,00 kn bespovratnih sredstava

Na 4. sjednici Skupštine TZG Slatine održanoj 20. prosinca 2021. godine, na prijedlog Turističkog vijeća i uz suglasnost nadležne regionalne turističke zajednice, jednoglasno su usvojeni programski dokumenti, odnosno Program rada i financijski plan TZG Slatine za 2022. godinu. Sukladno novom Programu, aktivnosti će biti usmjerene na daljnje razvijanje ključnih manifestacija u gradu, pozicioniranje Slatine kao poželjne destinacije VPŽ i Slavonije, dosljednoj promociji na temeljima novoizrađenog Komunikacijskog koncepta – ali i značajnim ulaganjima u podršku turističkoj infrastrukturi.

„U prvom kvartalu 2022. godine raspisat ćemo Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 220.000,00 kn, s naglaskom na privatne iznajmljivače smještaja koji će biti u prilici ostvariti sufinanciranje svojih projekata u iznosu od 70 % ili do maksimalnog iznosa koji ćemo propisati. Uzimajući u obzir da je na području Slatine registrirano šest privatnih iznajmljivača s ukupno 65 kreveta, novac koji ćemo dodjeljivati ni u kom slučaju nije zanemariv, a ukoliko se maksimalno ne iskoristi, preusmjerit ćemo ga na ostale ugostitelje. Projekti koje ćemo podupirati odnose se prvenstveno na obnovu, rekonstrukciju i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta te uređenje dodatnih sadržaja koji našim iznajmljivačima kronično nedostaju, a u što svakako ulaze i izgradnja bazena, sauna, sportsko-rekreacijskih i zabavnih sadržaja, kao i sadržaja za djecu. Ovim potezom želimo podići kvalitetu smještajnih kapaciteta, kao i pokazati da TZG Slatine svoju budućnost želi graditi na snazi svojih članova i uložiti maksimalne napore ka opravdanju svog postojanja jer mi nismo i ne smijemo biti isključivo ured za manifestacije. Sav trud oko unapređenja internog okruženja, racionalizacije i unapređenja poslovanja, njegovanja poduzetničkog pristupa i čvrstih poslovnih odnosa konkretno će osjetiti naši članovi, na što sam posebno ponosan! Ipak se ovdje radi o novcu koji dolazi iz vlastitih sredstava TZG Slatine. Ali, tu nećemo stati. Imamo jasnu viziju kakva organizacija želimo biti.“ – rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.

Iz TZG Slatine ističu da je pomoć Grada Slatine, koji u velikoj mjeri sufinancira projekte i samo funkcioniranje TZG Slatine, od egzistencijalne važnosti za njihovu organizaciju i provedbu aktivnosti. Grad Slatina je definitivno najvažniji partner i podupire novu „politiku“ upravljanja Turističkom zajednicom, ali i shvaća koliki je značaj Turističke zajednice na našem području jer većina aktivnosti odnosi se na javne interese i razvoj turizma, ali i slatinskog gospodarstva koje je vlasnik TZG Slatine.

„Drago nam je što imamo podršku gradonačelnika i njegove administracije, ali i naših istaknutih članova koji su u tijelima TZG Slatine i, bez obzira na brojne poslovne obveze, odvajaju svoje vrijeme kako bi radili na svim ovim pozitivnim promjenama koje smo zajedničkim snagama proveli. Još više mi je drago što se stvorila poticajna atmosfera vezana za pripremu budućih projekata koji će povećati turistički interes za Slatinu, ali i poboljšati kvalitetu života naših sugrađana, a izašli su kao inicijativa upravo iz našeg ureda. O njima će vam, vjerujem uskoro, govoriti naš Predsjednik zajednice, odnosno gradonačelnik. U svakom slučaju, imamo razloga za optimizam.“ – zaključio je Bosak i još jednom u ime svih članova TZG Slatine poželio sugrađanima sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2022. godinu.

Poveznica na Program rada: https://www.tz-slatina.hr/wp-content/uploads/2021/12/Program-rada-i-financijski-plan-za-2022.-godinu.pdf.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button