DOGAĐANJANASLOVNICA

TZG Slatine: Glasuj za slatinsku sekvoju u izboru za Hrvatsko stablo 2021. godine

Turistička zajednica Grada Slatine uspješno je nominirala slatinsku sekvoju u izbor za titulu Hrvatskog stabla 2021. godine.

Ovaj simbol našeg grada natjecat će se s 13 kandidata, a samo jedan će imati priliku predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju Europsko stablo 2022. godine.

Glasovanje za Hrvatsko stablo 2021. godine započinje danas, 1. rujna 2021. godine i trajat će do 30. rujna 2021. godine. Dozvoljeno je glasovati samo za jednog kandidata po izboru, potvrdom klika na internetskoj stranici te samo jednom s istog računala, prijenosnog računala ili mobilnog uređaja.

Natjecanjem Hrvatsko stablo godine nastoji se istaknuti značenje starih stabala u prirodnoj i kulturnoj baštini koja zaslužuju našu brigu i zaštitu. U središtu nisu samo ljepota, veličina ili starost stabla, već priča o stablu i njegovoj povezanosti sa lokalnom zajednicom i ljudima.

Zahvaljujući ovakvoj vrsti natjecanja, omogućuje se promocija stabla kao bitnog elementa kulturnog i prirodnog bogatstva, ali se privlači i pozornost javnosti te medija na zaštitu i očuvanje prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti.

Ovim putem pozivamo Vas na glasanje za našu sekvoju kako bi ista predstavljala Republiku Hrvatsku i Slatinu na prestižnom izboru za Europsko stablo 2022. godine!

Glasovanju se može pristupiti direktno putem poveznice – https://www.zastita-prirode-dnz.hr/glasaj-za-hrvatsko-stablo-2021-godine/ i službene stranice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije – https://www.zastita-prirode-dnz.hr/.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button