DOGAĐANJANASLOVNICA

Tvrtka Slatina kom vrlo uspješno organizirala Slatinski buvljak

Danas je u organizaciji tvrtke Slatina kom d.o.o. na zatvorenom dijelu gradske tržnice održan Slatinski buvljak na koji su bile pozvane djevojke, mame, bake, tete, ali i svi ostali koji su željeli sudjelovati u prodaji, odnosno razmjeni svojih stvari poput odjeće, obuće, kućnih ukrasa, nakita…, te im na taj način udahnuti svježi život pronalaskom novog vlasnika.

Iako je Slatina već imala nekoliko organiziranih buvljaka, ovaj je organiziran s ciljem da se što više tekstilnih predmeta sačuva jer u ovo doba kupovine velike količine odjeće i obuće vlasnici sve češće vrlo brzo pojedine komade istih koji im više ne odgovaraju ili nisu u modi bacaju, a tada sav taj tekstil završava u reciklažnim dvorištima.

Statistike govore kako je upravo cijeli lanac tekstilne industrije drugi najveći zagađivač okoliša, stoga je na inicijativu djelatnice Lare Nenadović Slatina kom omogućio svojim sugrađanima da svoju odjeću i ostale uporabne predmete ne bacaju već ju na vrlo zabavan i koristan način proslijede dalje.

Tako je Slatinski buvljak uz predstavnike Industrijsko-obrtničke škole Slatina gdje su na dva štanda odjeću prodavali učenici smjera krojač, okupio 28 fizičkih osoba u ulozi prodavača i to ne samo sa slatinskog područja već i iz drugih gradova, a korištenje štandova za njih je bilo potpuno besplatno.

– Krečući se ka što većim postocima odvojenosti otpada u Slatini i prigradskim naseljima, pa tako i tekstila organiziran je buvljak za fizičke osobe koje su bile voljne donijeti svoje stvari iz ormara i riješiti ih se za simbolične iznose. Time se odjeća opet koristi, ne baca se i ne završava tako rano svoj lanac reciklaže.
Istovremeno, u modu se ciklički vraćaju trendovi koji su prije mnogo godina, npr. 80-ih i 90-ih bili in, pa stoga nam i vintage komadi odjeće pomažu u tome da budemo eko-friendly, – istaknula je Lara Nenadović te dodala kako se na prvom Slatinskom buvljaku pronašlo najviše odjeće i obuće, kućanskih ukrasa, nakita i igračaka.

– Zahvaljujem se svima koji su bili na strani štanda u ulozi prodavača, kao i kupcima kojih ove subote nije nedostajalo. Vjerujem da će sljedeći buvljak okupiti još veći broj građana, stoga ne bacajmo – reciklirajmo, – zaključila je Nenadović.  

(mf; Foto: Mihaela Feldi; Sponzorirana objava)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button