DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Tužan kraj Kuglačkog kluba Slatina

Predstojećeg vikenda počet će drugi dio prvenstva 3. hrvatske kuglačke lige skupine istok, a na nijednoj od tih staza kuglana diljem Slavonije neće biti kuglača Slatine…

Da, na veliku žalost slatinskog sportskog svijeta Kuglački klub Slatina je – ugašen. Nakon 65 godina postojanja više nećemo slaviti velike pobjede niti tugovati u porazima slatinskih kuglača. Velika borba preživljavanja trajala je, zahvaljujući nepokolebljivosti i nemogućem inatu predsjednika Željka Vaške, možda i predugo. Ta ”utakmica” usprkos njegovoj i borbi njegovih kuglača bila je osuđena na poraz. Sve ove protekle godine kuglači su bili beskućnici. Bez kuglane u svome gradu putovali su i bili domaćini u Virovitici. Iako su se uvijek nekako uspjeli financijski pokrpati taj model djelovanja kluba na daljinu bio je jednostavno neodrživ. Nekoliko članova kuglača vuklo je sve ove godine koliko je moglo, nekad i preko krajnjih granica. Novih mladih domaćih snaga nije bilo na vidiku, a nije niti moglo poradi već opisanog nemogućeg problema nedostatka vlastite kuglane. Koncem prošle godine, negdje na sredini natjecateljske sezone, nakon nekoliko utakmica u kojima su se jedva skupili kako bi mogli izaći na stazu, fitilj je davno izgorio do kraja i predsjednik Vaška bio je prisiljen nakon 17 godina te borbe s vjetrenjačama izvjesiti bijelu zastavu. ”Jednostavno više ne ide” – procijedio je kratko Vaška došavši nas izvijestiti o ovom za slatinski sport i uopće za Slatinu iznimno tužnom činu. Kaznu za istupanje iz lige su platili, i sve ostale račune podmirili, i to je jedino pozitivno u toj cijeloj tužnoj priči.

Do konca ove godine Kuglački klub Slatina i dalje će se voditi kao član Zajednice športskih udruga Slatine no kao klub u stanju mirovanja.  Na naš upit je li to zaista potpuni kraj kuglanja u Slatini i gašenja svih brojnih aktivnosti kao što su bile organizacije memorijalnih i svih ostalih turnira, na našu, ali i svoju veliku žalost, predsjednik Željko Vaška odgovorio je potvrdno.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button