DOGAĐANJANASLOVNICA

Turski veleposlanik Mustafa Babür Hizlan posjetio Slatinu

Turski veleposlanik Mustafa Babür Hizlan i savjetnica za trgovinu Ozlem Akalin posjetili su jučer Grad Slatinu gdje su se susreli s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Slatine Damirom Jakšićem i direktorom slatinske tvrtke Komrad d.o.o. Matom Miličićem.
Sastanku u Gradskoj upravi na kojemu se razgovaralo o aktualnostima vezanim za projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina“ prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i pomoćnica pročelnika za projekte Anita Rastija.

Projekt aglomeracije Slatina, čiji je korisnik tvrtka Komrad, vrijedan je 266,5 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 213,4 milijuna kuna od čega 152,5 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Preostalih 60,8 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 26,3 milijuna kuna) te Grad Slatina (8,1 milijuna kuna).

Sporazum o radovima na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda aglomeracije Slatina najvrjedniji je dio investicije koji iznosi 137,5 milijuna kuna, a potpisan je 15. rujna 2021. između slatinske tvrtke Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti kao korisnika projekta i izvođača radova, zajednice ponuditelja koju čine turske kompanije ERSA INSAAT PROJE TURIZM SANAYI VETICARET A.S. i KARAS ALTYAPI INSAAT TICARET ANONIM SIRKETI.

Turski veleposlanik Hizlan netom prije susreta s predstavnicima Grada Slatine obišao je i izvođače radova na projektu iz turske kompanije ERSA u Slatini, dok je nakon sastanka upriličen obilazak kompleksa Posjetiteljsko-interpretacijskog centra „EPIcentar Sequoia Slatina“.
(mf, Grad Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button