DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Turnir “Tihomir Vilček” osvojio Error!

I malo mjesto poput Gornjeg Miholjca ponovno je pokazalo i dokazalo da se uz malo složnosti može sve. Naime, i 15. izdanje malonogometnog memorijalnog turnira “Tihomir Vilček” upravo je poradi marljivosti i posvećenosti mještana, mahom članova Nogometnog kluba Miholjac koji i je bio službeni organizator, uspjelo biti na itekako zavidnoj razini. S obzirom na podosta velik broj turnira koji se igrao u isto vrijeme i odaziv je bio više nego solidan. Naime na turniru u Miholjcu pojavilo se 12 momčadi. Što se tiče organizacije i ljudi uključenih u nju, bilo bi nepošteno ne spomenuti i veliki broj mještanki koje su također više nego vrijedno odradile svoj dio posla.

Kao i svake godine, prije sportskog dijela delegacija na čelu s rodbinom pokojnog Tihomira Vilčeka posjetila je njegovo posljednje počivalište na mjesnom groblju u Gornjem Miholjcu. Tom činu odavanja počasti nikad zaboravljenom članu kluba osim njegovih najbližih priključilo se i izaslanstvo organizatora te Tomo Tomić predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine.

 

Domaćini su i ove godine pripremili i odlično uredili dva malonogometna igrališta gdje su gotovo tijekom cijelog dana snage odmjeravale brojne pretežno mlađe ekipe. Odmah ćemo pohvaliti i sudački dvojac Vlado Lukac i Juraj Sertić koji je bez većih problema odradio sve utakmice, od onih prvih koje su se igrale u tri skupine, pa do onih eliminacijskih koje su započele utakmicama četvrtfinala.  Bez obzira na podosta nenogometne uvjete, misleći na visoku temperaturu preko dana i masovne večernje “juriše” komaraca, igrao se mali nogomet vrlo dobre kvalitete, a kojeg su za nijansu bolje od ostalih igrali Error i Bad boysi iz Bušetine, dvije momčadi koje su se i potpuno zasluženo našle u finalu. A tu su opet slatinski hakleri predvođeni braćom Bogati te za ovu prigodu pojačani s Hrvojem Čovićem uz nekoliko maestralnih poteza, baš kao je bio prvi gol na utakmici kojeg su postigli odigravši nekoliko brzih dodavanja iz prve, bili taman toliko konkretniji koliko je bilo potrebno za konačnu pobjedu 2:1 vrijednu pobjedničkog pehara. U utakmici za 3. mjesto najveće iznenađenje turnira momčad iz Zvonimirovca kreirala je još jednu malu senzaciju svladavši favorizirani Tuturutu.

Ove godine domaćini su si dali posebno truda oko same svečanosti proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca. Uistinu je taj događaj zahvaljujući tim naporima odisao svečanim tonom. S nekoliko riječi sudionicima i publici prvi se obratio Dalibor Vilček, sin pokojnog Tihomira, zahvalivši im se što su i oni svojim učešćem te sportskim i fer ponašanjem pomogli da i ovaj memorijal prođe na zavidnoj razini kao i svi dosadašnji. Zahvalio je i svim brojnim sponzorima, a među kojima i onim glavnima – Gradu Slatini, Virovitičko-podravskoj županiji i Turističkoj zajednici Grada Slatine. A upravo su predstavnici navedenih i dodjeljivali nagrade najboljim momčadima i pojedincima nakon što je riječi zahvale svima ispred domaćina uputio i predsjednik NK Miholjac Jovica Beneš. Tako su čast da uruče priznanja i pehare imali predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Tomo Tomić i Marijo Klement, zamjenik župana.

Baš poput sudaca cjelodnevni je posao u ulozi službenog spikera odradio Goran Bolić.

 

15. memorijalni malonogometni turnir Tihomir Vilček

  1. Error 404 OPG Šimić
  2. Bad boys Bušetina
  3. Sportska udruga Zvonimirovac
  4. Tuturutu

Najbolji igrač: Hrvoje Čović (Error 404 OPG Šimić)

Najbolji vratar: Danijel Stjepić (Bad boys Bušetina )

Najbolji strijelac: Dorian Bogati (Error 404 OPG Šimić)

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button