DOGAĐANJANASLOVNICA

Turneja Dobra energija održana u Slatini!

Jučer su predstavnice Zelene energetske zadruge Hajdana Rukavina i Maja Katić u sklopu turneje Dobra energija posjetile grad Slatinu.
Turneja Dobra energija održava se u 12 gradova u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, Slavoniji te na obali i otocima kako bi se uživo pomoglo riješiti sve nedoumice vezane uz korištenje solarne energije, a ujedno je i podrška gradovima u razvoju i ulaganjima u lokalne projekte solarne energije.

Prvi dio turneje održan je u Gradskoj upravi Grada Slatine gdje su predstavnice Zelene energetske zadruge ugostili gradonačelnik Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić sa suradnicima. Teme prvog dijela sastanka bile su podrška u razvoju i realizaciji projekata solarne energije te podizanje svijesti građana o važnosti obnovljivih izvora energije.

Nakon Gradske uprave Turneja za građane preselila se u prostore EPIcentra Sequoia gdje je građanima pobliže prezentiran način korištenja solarne energije u kućanstvima. Građani su također mogli saznati koja je dokumentacija potrebna te koji su uvjeti za ugradnju kao i prilike za sufinanciranje ugradnje solarnih panela.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button