DOGAĐANJANASLOVNICA

Turističkoj zajednici Grada Slatine odobrena potpora za projekt „Izrada strategije razvoja turizma Grada Slatine“

Turistička zajednica Grada Slatine kandidirala je projekt „Izrada Strategije razvoja turizma Grada Slatine“ na Javni poziv za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima 2019. Godine, a Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice 20. svibnja ove godine donijelo je Odluku o potpori projektu u iznosu od 39.832,85 kn.

Naime od osnutka Turističke zajednice Grada Slatine, 1994. godine, nije izrađen strateški dokument razvoja turizma grada Slatine, te će se odobrenim sredstvima izraditi Strategija razvoja turizma Grada Slatine, odnosno dokument na temelju kojeg će se detektirati i ukloniti razvojne prepreke te usmjeravati turistički razvitak grada.
Kroz analizu postojećih strateških dokumenata ukazala se evidentna potreba za izradom krovnog strateško-razvojnog dokumenta s realnim prikazom potencijalnih razvojnih mogućnosti u turističkom sektoru. Strategija predstavlja dokument u kojem se određuju ciljevi i prioriteti razvoja turizma s ciljem osiguranja konkurentne i prepoznatljive turističke destinacije u budućnosti. Rezultat ovog dokumenta treba biti učinkovitije korištenje i upravljanje turističkog potencijala grada Slatine u svrhu održivog razvoja turizma.

Dokument Strategija razvoja turizma Grada Slatine pružit će integrirani strateški okvir djelovanja različitih institucija javnog sektora, gospodarskih subjekata te drugih dionika grada uključenih u razvoj turizma. Definirat će razvojne prioritete i pružiti strateški okvir za privlačenje potencijalnih investitora, a svakako i povećati apsorpcijske moći iz EU fondova.
(mf/Izvor: TZ grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button