DOGAĐANJANASLOVNICA

Turističko-rekreacijski kompleks jezero Javorica: Ugovoreno projektiranje pješačko-biciklističkog mosta preko jezera Javorica

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor Rencona d.o.o. iz Osijeka Hrvoje Bošnjak, jučer su u slatinskoj Gradskoj upravi potpisali Ugovor o izradi Glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju pješačko-biciklističkog mosta preko jezera Javorica. Jedna je to od nekoliko zasebnih etapa buduće pješačko-biciklističke infrastrukture Turističko-rekreacijskog kompleksa jezero Javorica.   

Potpisivanju su nazočili i glavni projektant Damir Lukačević iz tvrtke Rencon, te djelatnici Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine uključeni u provedbu projekta Vesna Klement i Boris Presečan.

Ugovorena vrijednost projekta iznosi 336.250,00 kn, a planirani rok izrade je 5 mjeseci.
Lokacija mosta je utvrđena urbanističkim planom i Lokacijskom dozvolom za TRK jezero Javorica.
Most će biti izgrađen u duljini od 180 m i širine 4 m, a služit će za dvosmjerni pješački i biciklistički promet, te će činiti dio pješačko-biciklističkog prstena oko jezera Javorica.

Izrada Glavnog projekta pješačko – biciklističkih staza kao I. etape projektiranja je u tijeku, a paralelno se prikuplja i opsežna dokumentacija za pokretanje postupka darovanja i dobivanja prava gradnje na zemljištu u obuhvatu zahvata koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno projekt se priprema za nove natječaje za sufinanciranje turističko-rekreacijske infrastrukture iz EU fondova.
(mf, Grad Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button