NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Turistička zajednica grada Slatine i ove godine organizira Uskrsnu slatku potragu

U subotu, prije Bijele nedjelje ili Mladog Uskrsa, 22. travnja 2017.godine, u Parku 136.slatinske brigade u 11:00 sati, započet će potraga za slatkišima.

Organizator je pripremio i kazališnu predstavu za djecu u 11:30, koju poklanja POU Slatina i KINO Slatina.

Kao i proteklih godina, u parku će djeca pronalaziti slatkiše skrivene u travi, na drveću, ispod klupa….

Od 10 sati, Park će biti zatvoren za posjetitelje, do početka utrke.

Volonterke Društva naša djeca Slatina, pobrinut će se da nitko prije znaka za početak ne dođe do slatkiša. Poučeni neugodnim iskustvom prijašnjih godina, svi koji će tražiti čokoladne pisanice prije službenog početka utrke, bit će diskvalificirani i daljnje sudjelovanje će im biti onemogućeno.

 U obilježavanju Uskrsa u Slatini sudjelovat će i Moto klub Speed iz Slatine. Njihovi članovi će doći za vrijeme potrage na motociklima prerušeni u Moto zečeve.

Turistička zajednica grada Slatine poziva svu djecu s područja grada Slatine, ali i iz ostalih dijelova naše županije na sudjelovanje u ovoj veseloj manifestaciji. Uz slatkiše, najsretniji tragači moći će pronaći i poklone sponzora: POU Slatina, Radio Slatina i TZ grada Slatine.

U slučaju lošeg vremena i kiše, slatka potraga će se održati sljedeće nedjelje, odnosno 30. travnja 2017. godine, također u 11:00 sati, budući da će se u subotu 29.4.2017. također u Parku 136. Slatinske brigade održati Sajam cvijeća.

 Ove godine Slatina je ukrašena veselim zečevima i šarenim velikim gnijezdima. Cvjećarnica Trnoružica i njena vlasnica Jasna Lic, rado su prihvatili poziv Turističke zajednica grada Slatine i Grada Slatine da nam uljepšaju svojim kreativnim rukama naš grad. I ne samo to, sve su to besplatno napravile kao poklon slatinčanima za predstojeći Uskrs.

Uoči Uskrsa, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, priprema zajedno s učenicima i učiteljicom Osnovne škole Eugena Kumičića Mirna Fedoran, veliku pisanicu.

Vesela pisanica će biti izložena u prostorijama muzeja.

Tijekom uskrsnih praznika možete posjetiti Zavičajni muzej Slatina i uživati u izložbi muzejskih pisanica  i uskrsnih čestitki, kao i u stalnom postavu muzeja.

Ulaz u Muzej je besplatan samo uz donesenu šarenu ispuhanu pisanicu. Svaka donesena pisanica će biti dio uskrsnog gnijezda u predvorju.

S veseljem vas očekujemo!

Turistička zajednica grada Slatine


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button