DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Trideset godina Virovitičko-podravske županije: IZLOŽBA “30 NAJ” U PARKU 136. SLATINSKE BRIGADE

U Parku 136. slatinske brigade, povodom tridesete obljetnice osnivanja Virovitičko-podravske županije, postavljena je izložba fotografija pod nazivom “30 naj”. Ova izložba predstavlja duboko ukorijenjene vrijednosti, identitet i posebnosti naše županije kroz prva tri desetljeća njenog postojanja.

Izložba se sastoji od trideset odabranih fotografija koje ne samo da pričaju priču o povijesnom naslijeđu i prirodnim ljepotama županije, već i o predanim pojedincima koji su svojim radom i doprinosom obogatili Virovitičko-podravsku županiju. Među njima su i Slatinčanke i Slatinčani – Veronika Vilk, Sandra Jadek, Stjepan Gal i Ivan Gerenčir.

Posebno mjesto na izložbi zauzima i Hrvatsko stablo 2021. godine – slatinska sekvoja, prirodna ljepotica koja svjedoči bogatstvu prirode ovog kraja i važnosti očuvanja biološke raznolikosti.

Pozivamo sve da posjete izložbu „30 naj” i zajedno s nama proslave trideset godina Virovitičko-podravske županije, istražujući njenu bogatu prošlost i svijetlu budućnost koja je pred nama. (mk, Izvor: ZMS)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button