NASLOVNICASPORT

Tri zlata za mlade slatinske hrvače na prvenstvu Hrvatske

Sjajne rezultate ostvarili su najmlađi predstavnici Hrvačkog kluba Slatine na prvenstvu države u hrvanju slobodnim načinom za mlađe i starije dječake i djevojčice početnike.

Laskavom titulom prvaka Hrvatske okitile su se  Petra Skrobić i Anja Čavrić , dok su do drugog mjesta stigle Vanesa Dragić i Gabrijela Ivoš.

I Niko Grubač zasluženo nosi zlatnu medalju sa prvenstva održanog u Zagrebu, dok su drugi u Hrvatskoj Danijel Marošević i Toni Jagarinec.  Na treća mjesta plasirali su se Luka Jokić i Gabrijel Marošević. Ekipno su najbolji plasman ostvarile mlađe početnice u sastavu Skrobić, Dragić i Čavrić koje su bile druge u Hrvatskoj.

U konkurenciji dječaka početnika Danijel Marošević s lakoćom je dobio tri borbe da bi ga u finalu zaustavio predstavnik zagrebačkog Metalca. Sličan put, uz jednu borbu manje nego Dane,  do srebrne medalje imao je i Toni Jagarinec. Nakon uspješne kvalifikacijske runde i meča osmine finala, Luka Jokić porazom u četvrtfinalu završio je u repesažu gdje je pobjedom protiv vršnjaka iz Vrbovca došao do brončane medalje.

Kod mlađih dječaka početnika, s obzirom na samo dva prijavljena borca u kategoriji, samo jedna pobjeda bila je dovoljna Niki Grubaču da dođe do prvog mjesta u Hrvatskoj. Pet je natjecatelja bilo u kategoriji Gabrijela Maroševića, a nakon četiri iscrpljujuće borbe Gabrijel je zasluženo osvojio brončanu medalju.

U konkurenciji mlađih početnica kategorije do 30 kilograma bilo je dvije hrvačice, a u međusobnoj borbi Slatinčanka Petra Skrobić lako je svladala Reu Zubčić iz Famija tako došavši do zlata. Vanesa Dragić imala je tri protivnice u svojoj kategoriji. U dvije je borbe lako slavila, a bolja od nje bila je samo predstavnica Famija. Anja Čavrić nije morala na strunjaču jer je bila jedina prijavljena u kategoriji do 49 kilograma. U konkurenciji starijih početnica  Gabrijela Ivoš u svojoj je kategoriji imala tri protivnice. Tako je svladala vršnjakinje iz Splita i Poreča, a izgubila samo od predstavnice Famija.

Evo i kompletnih rezultata slatinskih predstavnika:

Mlađi početnici

33kg       MAROŠEVIĆ Danijel       2. mjesto

36kg       JAGARINEC Toni               2. mjesto

                IVOŠ Franjo                        5. mjesto

40kg       LADOVIĆ Nikola               12. mjesto

44kg       JOKIĆ Luka                          3. mjesto

Ekipno:                        8. mjesto

Stariji početnici

40kg       GRUBAČ Niko                    1. mjesto

44kg       MAROŠEVIĆ Gabrijel     3. mjesto

49kg       HRŠAK Tin                           5. mjesto

Ekipno:                        5. mjesto

Mlađe početnice

30kg       SKROBIĆ Petra                  1. mjesto

36 kg      DRAGIĆ Vanesa                2. mjesto

49kg       ČAVRIĆ Anja                      1. mjesto

Ekipno:                        2. mjesto

Starije početnice

49kg       IVOŠ Gabrijela                  2. mjesto

Ekipno:                        4. mjesto

(dj/Foto: Hrvački klub Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button