DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Tri od četiri! Slatinske škole imaju 3 najbolja učenika županije – to su Dora, Luka i Toni!

Na tradicionalnoj manifestaciji Zbogom školo do jeseni održanoj jučer (20.6.) u Pitomači proglašeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja županije. Od njih četvero čak troje dolaze iz slatinskih škola!

 Najbolji učenici prema odluci nadležnog povjerenstva su: Dora Bačani (osnovna škola), Sara Malek (srednja škola – trogodišnji program), Luka Šabić (srednja škola – četverogodišnji program) i Toni Podnar (umjetničke glazbene osnovne škole).

Najbolja sportska društava, osnovnih i srednjih škola su IBM OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničar – Tehničke škole Virovitica.

Nagrade najboljima uručili su župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnica za obrazovanje i demografiju  Martina Bunić.

Dora Bačani

Osmašica Dora Bačani učenica je OŠ Eugena Kumičića Slatina. Sve razrede osnovnoškolskog obrazovanja prošla je s odličnim uspjehom.Redovito je sudjelovala i osvajala prva mjesta na županijskim natjecanjima iz informatike, matematike, kemije, fizike, te na Lidranu. Sudjelovala je na državnim natjecanjima iz matematike. Aktivna je u plesnoj skupini „Pirueta“, folklornoj skupini „Kolo“, malom zboru „Raspjevani mališani“, volonterskom klubu i kreativnoj radionici „Pozitivno“.

Sara Malek

Sara Malek, učenica Strukovne škole Virovitica, oduševila je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske gdje je u kategoriji Slastičarstva postala državna prvakinja. Sara je osim toga i sva tri razreda obrazovnog sektora slastičar prošla s odličnim uspjehom. Uzornog vladanja, uspješna je bila na županijskim natjecanjima iz slastičarstva, a kruna njenog obrazovanja je bilo osvajanje prvog mjesta u Zagrebu. Osim toga, nastupila je 5. Zlatnom orahu, međunarodnom natjecanju slastičara, brojnim radionicama na kojima je usavršavala svoje znanje (VirtuOS, Interreg radionica – „Stare slastice u novom ruhu“ i Slastičarska grupa)

Luka Šabić

Luka Šabić, učenik Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, sve je razrede prošao sa 5.0. Na županijskim natjecanjima, iz brojnih predmeta, osvojio je 18 zlata, šest srebrnih i sedam brončanih medalja. Sudjelovao je i na državnim natjecanjima iz geografije i povijesti, a iz povijesti je 2020. godine bio prvak Hrvatske. U skupnim natjecanjima na državnoj razini sudjelovalo je na Vjeronaučnoj olimpijadi, Smotri simuliranih suđenja i kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“, kao i na izvannastavnim aktivnostima – Školskog sportskog društva, Čitateljskog kluba „Libar“, Vježbaonice, GLOBE-a i Građanskog odgoja.

Toni Podnar

Toni Podnar učenik je 6. razreda Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine. Uz odličan uspjeh, Toni je četiri puta na Županijskoj smotri mladih glazbenika Virovitičko-podravske županije u kategoriji Solfeggia i smotra Harmonikaša osvajao prva mjesta. Na različitim međunarodnim natjecanjima mladih glazbenika, dvaput je osvajao prva, te u četiri navrata druga mjesta.

 

www.vpz.hr

 Fotografija: Kristijan Toplak

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button