DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICARADIO EMISIJE

Tri festivala, osam filmova – sve za 0 kuna!

Posljednjih mjeseci svjedoci smo ogromnih poskupljenja gdje god da se okrenemo. Poskupjela je i cijena ulaznice u slatinskom kinu sa 25 na 30 kuna. No zato Pučko otvoreno učilište Slatina od danas (27.10.) pa sve do nedjelje (30.10.) za sve ljubitelje filma ima i više nego odličnu ponudu. Naime, u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti POU donosi i festivalske programe. Čak tri takva od danas do nedjelje u malu Art dvoranu kina donose 8 itekako odličnih filmskih naslova – i to potpuno besplatno!

Danas je te programe i filmove koji će igrati u sklopu istih došla najaviti ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. Što se tiče festivala, radi se o Zagreb Film festivalu i njegovoj gostujućoj  grani imena “ZFF putuje”, zatim o osmom izdanju francuskog “Rendez vousa” i Svjetskom danu audiovizualne baštine koji u slatinsku Art dvoranu donosi hrvatske filmske klasike.

Kad bi od tih 8 odličnih filmskih naslova morali izdvojiti jedan na čiju bi vas projekciju posebno pozvali, naš izbor bio bi crnohumorna drama “Praznik rada” Pjera Žalice koji će biti prikazan večeras od 21 sat. Zanimljiv je i nizozemski znanstveno-fantastični obiteljski film “Kapetanica Nova” koji će igrati danas nešto ranije od 19 sati.

“Rendez vous” u slatinskoj Art dvorani zakazan je za petak i subotu.

U petak od 18 sati na rasporedu je animirani film za djecu imena “Slavna invazija medvjeda na Siciliji”, a od 20 sati svevremenski francuski i svjetski klasik “Betty Blue”. U subotu pak u 18 sati počinje projekcija filma “U slast” suvremene pseudopovijesne komedije, a u 20 sati drama s elementima komedije Baš me briga.

U nedjelju je red na domaće klasike. Tako će u 18 sati biti prikazan klasik Kreše Golika iz 1968. godine “Imam dvije mame i dva tate”, a od 20 sati melodrama “Ljubica”, također film Kreše Golika, no iz 1978. godine.


“No to nije sve”. Za 0 kuna u Pučkom otvorenom učilištu možete i završiti nekoliko različitih programa edukacije za odrasle. Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je vaučere za nekoliko tih programa. Tako recimo program za knjigovođu/knjigovotkinju inače iznosi nemalih 5.700 kuna, a uz spomenuti vaučer taj program osposobljavanja potpuno je besplatan. Za pohađanje tog osposobljavanja ostalo je još jedno, dva, slobodna mjesta, a jedini uvjet je završena srednja stručna sprema u trajanju od 4 godine. Atraktivan je i program “Internetski marketing i brandiranje” koji inače košta 4.105 kuna. Ima tih programa osposobljavanja još, a sve detalje oko prijave i kako do vaučera mogu se dobiti na broj telefona 033/551-371.


Ravnateljica Fabric Fabijanac govorila je i o dosadašnjim impresijama vezanim za Slatinsku malu scenu i Slatinske kazališne večeri, a posebno je najavila i pozvala sve na večerašnju predstavu “Svila” koja počinje u 20 sati.

Dotakla se i nevjerojatne eksplozije oduševljenja koju je izazvala predstava slatinskog amaterskog kazališta “Kvar na dvostrukoj peći s četiri prigušnice” koja je sinoć ponovno ispunila kino do posljednjeg mjesta. Zbog tog još nezapamćenog zanimanja za neku kazališnu predstavu ista će ponovno igrati na slatinskim kazališnim daskama tijekom studenog.

Damir Jukić

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button