NASLOVNICAUDRUGE

Trening SOIH-Mreže žena s invaliditetom u Rovinju

U Rovinju je i ove godine organiziran seminar kako bi se unaprijedio rad SOIH – Mreže žena s invaliditetom.
Seminar je započeo u nedjelju 21. srpnja predstavljanjem programa rada koji je vrlo opsežan kako bi sudionici Treninga bili što spremniji te mogli ispuniti primarni zadatak, odnosno nakon održanog seminara uključiti mlađe osobe diljem Hrvatske u Mrežu žena, a već su ove godine u Mrežu uključene dvije djevojke s izgubljenim sluhom i jedna mlada djevojka s tjelesnim invaliditetom.

Trening na kojemu sudjeluju i članice Udruge osoba s invaliditetom Slatina predvođene predsjednicom Dijanom Zelenka, održava se do nedjelje 28. srpnja.
Svakoga dana održavanja treninga predviđene su zanimljive teme, tako će  članice Mreže žena s invaliditetom nakon jučerašnjeg upoznavanja s Operativnim programom rada za 2019./2020. godinu i Izradom nacrta Strategije SOIH – Mreže žena s invaliditetom, u narednim danima imati prigodu razmotriti konačni prijedlog Strategije SOIH – Mreže žena s invaliditetom te iznijeti prijedloge i mišljenja vezane za Strateški plan za unaprjeđenje reproduktivnog zdravlja, reproduktivnih prava i roditeljstva žena s invaliditetom u Republici Hrvatskoj 2019 – 2022. Udruge RODA, te ujedno provesti analizu uključenosti žena s invaliditetom u Nacionalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom 2017.-2020.

Jedna od tema seminara bit će i izrada projekta u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, a razgovarat će se i o perspektivama položaja žena s invaliditetom o čemu će predavanje održati pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Posljednja tema Treninga bit će Primjena Protokola o postupanju u slučaju obiteljskog, odnosno seksualnog nasilja.
(Mihaela Feldi/Foto: UOSI Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button