Home / NASLOVNICA / Treća mobilnost učiteljica OŠ Josipa Kozarca u sklopu projekta We little XXI century explorers… u Litvi

Treća mobilnost učiteljica OŠ Josipa Kozarca u sklopu projekta We little XXI century explorers… u Litvi

Od 21. do 25. svibnja, učiteljice OŠ Josipa Kozarca Sanja Hmelik, Dijana Vuković, Martina Grundler Hrala i Dražena Vujanović sudjelovale su na trećoj mobilnosti u Litvi, u vrtiću  Telsiu lopselis – darzelis „Eglute“.
Mobilnost na kojoj su sudjelovali i učitelji partneri iz Italije i Poljske odvijala se u gradu Telšiai, jednom od najstarijih gradova u Litvi s preko 25.000 stanovnika.

Polaznici vrtića domaćina imali su zadatak pokazati aktivnosti koje su proveli u sklopu projekta te su poveli sve prisutne učitelje u obilazak vrtića kroz kodirane staze. Također, pokazali su da su veoma vješti u pjesmi i plesu. Predstavili su što sve znaju kroz nekoliko točaka, a u plesu su im se pridružili i učitelji zemalja partnera. Organizirano je i nekoliko radionica za učitelje u svrhu metodičkog usavršavanja i razmjene iskustava između prisutnih učitelja. Učiteljice iz Hrvatske pokazale su rad učenika slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca kroz video gdje su prikazani svi proizvodi proizašli radom učenika u sklopu projekta. Isto tako, grafički su prikazale napredak učenika od početka trajanja projekta. Na sastanku je dogovoren daljnji tijek događanja i aktivnosti te slijedeća mobilnost koja će se održati u rujnu, u Poljskoj.

Učitelji zemalja partnera imali su priliku posjetiti i veoma poznatu turističku destinaciju na samoj obali Baltičkog mora, grad Palanga, gdje su sudjelovali na edukaciji o jantaru.
– Organizirana je i radionica slikanja na staklu te narodnih plesova i pjesama Litve gdje su svi učitelji zaplesali i zapjevali u ritmu vesele glazbe. Domaćini su bili topli i susretljivi te su se učiteljice u Hrvatsku vratile prepune dojmova i lijepih uspomena, rekla je voditeljica projekta Dražena Vujanović.
(mf/Izvor: OŠ Josipa Kozarca)

x

Check Also

Mirku Rončeviću novi mandat predsjednika LAG-a Marinianis

Na redovnoj Izbornoj Skupštini LAG-a Marinianis za predsjednika ponovno izabran načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org