DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Treća izvedba predstave „Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice“

Jukićevu predstavu gledao poznati hrvatski književnik i kazališni selektor Zlatko Krilić

Sinoć smo u dvorani slatinskog kina imali priliku pogledati treću izvedbu predstave Olivera Jukića „Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice“ u izvedbi slatinskog GAK „Leo Srdoč“. Iako nešto manji, u odnosu na prethodna dva puta, i ovoga je puta odaziv publike bio odličan. Ono što je ovoga puta bilo drugačije je to što je u gledalištu sjedio poznati hrvatski književnik i selektor kazališnih festivala Zlatko Krilić. Naime, voditelj ovog slatinskog amaterskog glumačkog ansambla Oliver Jukić i njegovi članovi, ovisno o brojnim čimbenicima, nadaju se nastupu na godišnjoj smotri najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koja će se u svibnju održati u Vodicama.

– Mislim da je bilo super. Ovo je najbolja izvedba do sada, najopuštenija i polako to prerasta u igru što je ustvari i bio cilj svega, -zadovoljno je nakon predstave rekao Oliver Jukić.

Upitan o daljnjim planovima slatinskog amaterskog kazališta Jukić dodaje:

– Sada čekamo vidjeti hoćemo li proći selekciju, možda ćemo nastupiti na Nacionalnoj smotri u Vodicama, a onda krećemo s pripremom za iduće slatinske kazališne večeri u jesen, s nekom novom izvedbom.

Zlatko Krilić smjestio se u posljednje redove slatinskog gledališta i pomno pratio izvedbu predstave.

– Što se tiče odluke da ili ne, večeras ju neću reći jer nije red. U svakom slučaju u predstavi ima jako puno dojmljivih trenutaka. Svi redom glumci amateri koje smo večeras gledali su divni u ovako velikom ansamblu. Uložili su puno truda. Mislim da imaju divnu perspektivu, – rekao je Krilić za Radio Slatinu.

Nakon predstave je uslijedilo upoznavanje i druženje članova GAK „Leo Srdoč“  i Zlatka Krilića. Stiglo je vrijeme i za kratki Krilićev osvrt na glumačke vještine svakog pojedinog glumca pri čemu je bilo i korisnih savjeta.

Jedan od Krilićevih prijedloga, a vezan za daljnji rad slatinskog amaterskog kazališta  bio je da se za neku sljedeću izvedbu izabere malo lakša tema, bliža vremenu u kojem živimo a s kojom bi se tada i glumcima bilo lakše suživjeti.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot