NASLOVNICASPORT

Tradicionalnom utakmicom rukometaši zaključili sezonu

Jučer je na staroškolskom rukometnom betonskom igralištu revijalnom tradicionalnom utakmicom veterana i prve momčadi rukometnog kluba Slatine pao zastor na još jednu uspješnu sezonu slatinskog rukometa.

Na tribinama starog rukometnog igrališta izgrađenog davne 1968.godine okupio se velik broj ljubitelja sporta, uglavnom rukometnih simpatizera kako bi došli pogledati još jedan atraktivni okršaj nekadašnjih vedeta slatinskog kluba i onih čije vrijeme tek dolazi.

Iako se nije išlo baš sto posto kako bi se izbjegle uvijek neugodne ozljede, i premda se težilo atrakciji, i jedni I drugi žarko su željeli ovu pobjedu…, barem do posljednjih pet minuta ove sadržajne utakmice. Bila je to možda i najbolja predstava veteranske družine gledajući od samih početaka ove tradicije pa sve do jučer. Veći dio susreta veterani su diktirali rezultat, a povratak prve ekipe stigao je u posljednjim minutama pa je susret završio vjerovali ili ne neriješeno, baš kao i svih prethodnih godina. Rezultat je bio 34:34. Kod veterana istaknut ćemo visok početni postotak realizacije Janečića, Mihaljevićeve devastirajuće rakete kratkog dometa zrak-zemlja, široku paletu atraktivnih rješenja najstarijeg, ali i daleko najspremnijeg veterana Dražena Palčića te super raspoloženog Danijela Čižeka na vratima.

Kod seniora s obzirom na prikazano Igor Dragojević zadržao je razinu fizičke spreme kao da je prvenstvo tu tek pred vratima. Osim Dragojevića dobar dio golova isporučili su Čurić i Lisinski, a da nije bilo mladog Lovre Frajhauta u finišu utakmice na vratima veterani bi gotovo sigurno upisali iznenađujuću pobjedu.

Veterane je s klupe vodio trener Vladimir Borbaš, a seniore Vladimir Gojković, a cijeli ovaj rukometni ‘’show’’, popratnim prigodnim komentarima i glazbenim sekvencama, vješto je sa zapisničkog stola vodio još jedan iz slatinske rubrike ‘’kucamo na vrata zaboravljenih aseva’’ Hrvoje Stoponja. Utakmicu je, razumljivo, mrvicu blagonaklonije prema veteranima,  sudio Hrvoje Grgić.

Oni koji zbog ozljeda nisu mogli igrati uhvatili su se posla, odnosno posluživanja posjetitelja i pripreme roštilja kojim su se željeli zahvaliti navijačima na podršci koju su im pružali tijekom cijele sezone. Druženje aktera, simpatizera kluba, i svih ostalih posjetitelja potrajalo je do duboko u noć uz naravno neizbježnu ‘’dubinsku analizu’’ ovog, ali i nekih ostalih susreta i zgoda izmamivši tako i neizbježna sjećanja na neke stare dobre dane.

Organizaciju ovog susreta svojim su donacijama potpomogli Cvjećarnica Camelia, Drvene konstrukcije Voćin, Pizzeria Ivona, Javna vatrogasna postrojba Slatina, Cvjećarnica Maja, Mesoprerada, OPG Marić i Grad Slatina.

RK Slatina – veterani             34

RK Slatina                             34

SLATINA Staro rukometno igralište. Gledatelja: 150. Sudac: Hrvoje Grgić (Slatina).

Veterani: Čižek, Đud, Janečić, Hamš, Filipović, S.Krpačić, Kotur, Mesec, Žunec, Mihaljević, Randelj, Palčić, Lah, Vučinić, H.Ašpan, J.Ašpan, Balković. Trener: Borbaš

Seniori: Šomođi, Venus, Bočkaj, Butorac, Čurić, Dragojević, Lukac, Hodak, K.Krpačić, Lisinski, D.Nemet, Pravda, Repić, Hankić, F.Nemet, Frajhaut. Trener; Gojković

dj


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button