DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Tony Slobodinski kompletirao ”hat-trick”!

Završio je još jedan Slatina open, a osvojili su ga Tony Slobodinski, Vlatko Karl, Jure Duvnjak i Bojan Mihić te Dražen Klier i Dragan Ostojić.

Zbog ekstremno visoke temperature svi finalni susreti počinjali su u večernjim satima tako da je posljednji susret završio tek sat vremena prije ponoći.

Pobjednik prestižne seniorske kategorije je Tony Slobodinski. U finalnom susretu bez većih je problema svladao prilično iscrpljenog Alena Kluna. Sjajnom mladom Slobodinskom ovo je treća uzastopna titula prvaka slatinskog turnira. Od prvog do posljednjeg kola dominirao je protiv svojih protivnika, a jedino se Petrak može pohvaliti da mu je uspio uzeti set.

U finalu veteranske konkurencije Tomljanović je zbog prilično neugodne ozljede bio primoran predati meč Vlatku Karlu što nimalo ne umanjuje uspjeh odličnog Karla koji je u viskom ritmu odigrao cijeli turnir. I u finalu je dobio prvi set, a onda se na početku drugog dogodila ta nes(p)retna ozljeda jednog od najdugovječnijih slatinskih tenisača i tu je priči bio kraj.

Bez obzira na tu ozljedu stisnuo je Tomljanović zube i pokušao i na jednoj nozi pomoći svom partneru Drašku Ćuriću u finalu parova. Do te ozljede Tom i Draško imali su ulogu velikih favorita protiv Dražena Kliera i Dragana Ostojića, a s tim nesretnim trenutkom iz pojedinačnog finala karte su se potpuno preokrenule. Ulog je bio prevelik i tu više nije bilo uzmicanja. Bilo je u tom meču i pretjerane nepotrebne nervoze, no bez obzira na što su dali sve od sebe taj veliki hendikep ozljede Tomljanovića bio je prevelika prepreka na putu do pehara pa su Klier i Ostojić nakon staložene partije iskoristili ponuđeno i otišli do kraja.

Bez obzira što su igrali samo dva seta najduže su na terenu ostali sudionici seniorskih parova i tu smo vidjeli odličan tenis. Pucalo se iz svih oruđa, a taman za nijansu su od Rakitničana i Petraka bolji bili  Virovitičani Jure Duvnjak i Boris Mihić.

Svečana dodjela pehara najboljima održat će se u nedjelju (27.8.) u 19 sati.

Slatina open 2023.

Finala

Seniori:

Slobodinski  – Klun 6:3 6:3

 

Seniori parovi:

Duvnjak/Mihić – Rakitničan/Petrak 6:3 7:6

 

Veterani:

Karl  – Tomljanović 6:2, 1:2 – predaja Tomljanović

 

Veterani parovi:

Ćurić/Tomljanović – Klier/Ostojić 1:6 4:6

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button