DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

TKD Slatina protutnjao zagrebačkim Maritea turnirom

I više nego uspješan nastup imali su predstavnici TKD Slatina na Auto Maritea ITF taekwon do kupu održanom prošlog vikenda u Zagrebu (subota 3.2.).

U dvorani Doma sportova okupila se sva sila ponajboljih mladih boraca iz šire regije. Slatinčani su u takvoj konkurenciji vođeni trenerom Stjepanom Galom ostvarili jedan od najvećih uspjeha kluba do sada. Naime 14 mladih boraca slatinskog kluba kući se vratilo sa čak 10 zlatnih, 2. srebrne i 2. brončane medalje. Posebice je TKD Slatina pokazao nadmoć u najmlađim kategorijama, dječaka i djevojčica, gdje je zahvaljujući tim sjajnim pojedinačnim nastupima u borbama, premoćno osvojio prvo mjesto i u jednoj i drugoj ekipnoj konkurenciji.

Šimun Grgić pobijedio je u kategoriji do 27 kg., Sara Vreš u kategoriji do 24., a u istoj kategoriji druga je bila Dora Hranić, a 3. Elena Radočaj. Maris Rešetar slavila je u kategoriji do 27 kg. Lejla Vlajnić uzela je zlato u kategoriji do 33 kg., a Meri Job bila je pak najbolja u kategoriji iznad 44 kg. Sara Vreš može se i pohvaliti da je proglašena za najboljeg borca turnira u konkurenciji djevojčica, a isto tako za najboljeg u konkurenciji dječaka proglašen je Šimun Grgić.

A da su ponajbolji klub regije i u nešto starijim kategorijama Slatinčani su potvrdili i u konkurenciji kadeta i juniora.

Tako je Karla Grgić uzela zlato kod mlađih kadetkinja kategorije do 30 kg. U kategoriji do 33 kg. iste starosne dobi također se na prvo mjesto plasirala Inna Kozjak. Kod starijih kadetkinja zlata za prva mjesta dominantno su poput Inne uzele Stefani Oskomić (do 47 kg.) i Marta Šebalj (do 55 kg.) Svjetska prvakinja Eva Gal protutnjala je kategorijom do 55 juniorki do 55 kg. Slatinčani su imali jednog predstavnika i u seniorskoj konkurenciji, Benjamina Zubčevića, koji se u kategoriji do 85 kilograma plasirao na drugo mjesto.

Slatina je imala svoje predstavnike i u sudačkom timu turnira – Teutu Bišćan i Ivana Peretina.

Damir Jukić

Foto: sgal

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button