NASLOVNICASPORT

TKD klub Slatina u Vodnjanu slavio šest puta na postolju – Slatina ima 3 državna prvaka u ITF Taekwondou

Jučer je u Vodnjanu, nedaleko Pule, održano državno prvenstvo u ITF Taekwondou u organizaciji ITF Taekwondo saveza Hrvatske.

Na natjecanju je sudjelovalo 226 sportaša koji su se natjecali u tehničkoj disciplini izvođenja formi i slobodnoj borbi.

TKD klub Slatina je sudjelovao sa 6 natjecatelja u dobnim skupinama djece i mlađih kadeta.

Eva Gal je nastavila ovogodišnju dominaciju na sportskim natjecanjima te je ostvarila 3 pobjede u kategoriji mlađe kadetkinje do 35 kg. Demonstriravši superiornu tehniku. Evine borbe su izazvale zanimanje cijele dvorane te su sve pobjede ostvarene prekidom borbe ili jednoglasnom odlukom sudaca.
Eva je osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

Stefani Oskomić je također nastavila ovogodišnji uspješan niz te je ostvarila 2 pobjede u kategoriji djevojčice do 25 kg. Nakon prve pobjede prekidom borbe, finalna borba je unatoč velikoj dominaciji završila “čudnom” odlukom sudaca – neriješeno. Međutim, suparnica nije željela nastaviti borbu te je Stefani osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

Da u TKD klubu Slatina ne treniraju samo djevojčice pokazao je Luka Vreš koji je u kategoriji mlađi kadeti do 40 kg ostvario 2 pobjede. Nakon slobodnog prvog kola Lukin sljedeći protivnik je zbog krvarenja iz nosa morao potražiti liječničku pomoć. Finalnu borbu, Luka je odradio protiv domaćeg natjecatelja te je odlukom sudaca ostvario pobjedu. Luka je osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

Uspješan nastup u kategoriji mlađi kadeti do 45 kg ostvario je Fran Kozjak koji je pobijedio 2 protivnika, čime se plasirao u finale. Finalnu borbu Fran je odradio s iskusnijim protivnikom koji ga je zaustavio u pohodu na prvo mjesto. Fran je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

Marta Šebalj (djevojčice do 35 kg) i Kristijan Krezner (dječaci do 35 kg) su zaustavljeni u polufinalnim borbama te su osvojili 3. mjesto i brončane medalje.

Borce je na natjecanje vodio trener Mario Vreš uz veliku pomoć roditelja koji su omogućili prijevoz djece na natjecanje.
(mf/Izvor: TKD klub Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button