NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Tjedan zdravlja u Dječjem vrtiću Zeko

Djetinjstvo je razdoblje najintenzivnijeg rasta i razvoja i vrijeme u kojem se postavljaju temelji zdravlja. Vrtić je okruženje koje u tome ima veliku i značajnu ulogu. Upravo iz tog razloga, a u prigodi obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. travnja, ove je godine u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini pokrenut Tjedan zdravlja kako bi djelatnici vrtića zajedno s djecom i njihovim obiteljima osvijestili važnost zdravih navika i napravili korak prema očuvanju zdravlja, a provodio se kroz četiri važne teme.

Vrtić Zeko je i ovom projektu pristupio vrlo temeljito i odgovorno te su odgojiteljice svih odgojnih skupina, od jaslica do Programa predškole, uz vodstvo stručnog tima organizirale niz informacijsko-edukacijskih radnih sastanaka na kojima su osmišljene i u detalje razrađene zanimljive, poticajne i poučne aktivnosti primjerene razvojnoj dobi svih odgojno-obrazovnih skupina.

Tjedan je započeo u Utorak poskocima, skokovima, trčanjem i svim vrstama tjelesnih vježbi na svježem zraku s ciljem unapređivanja zdravlja kroz tjelesnu aktivnost.

Mališani su u Super zdravoj Srijedi naučili kako su za zdravlje potrebni zdrava prehrana, voda, tjelesna aktivnost, san i čuvanje okoliša. Toga su se dana prisjetili kako upravo različitosti čine svijet prekrasnim mjestom i razgovarali o tome na koji način mi možemo učiniti ovaj svijet zdravijim i ljepšim.

Čistu vodu čuvali su u Četvrtak te se podsjetili da je voda neophodna za naše zdravlje i da bez nje nema života te su na tu temu prošli malu edukaciju. Kako bi se čuvali od zaraznih bolesti treba redovito prati ruke čistom vodom, dok voće i povrće treba prati kako bi se zaštitili od kemikalija kojima su tretirani. Ne smijemo zaboraviti da je voda najzdravije piće i čini 70 % našeg tijela, a djeca bi trebala popiti 5 čaša vode na dan.

Na kraju tjedna mališane je čekao Pospani Petak u kojemu su slagali dojmove o igrama, istraživanjima i tjelovježbi tijekom čitavog tjedna, te razgovarali o svemu što su naučili. Za to su se vrijeme jako umorili te doznali kako je za zdravlje također potreban odmor, a djeci predškolske dobi potrebno je bar 12 sati sna.

Pregled cijelog projekta možete pogledati na Facebook stranici Dječjeg vrtića Zeko.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button