NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Slatina

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i  biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.


                                           Nakon promocije knjige slijedi film “Društvo mrtvih pjesnika
 
Pučko otvoreno učilište Slatina – Šetalište J. Burgera 1

 

28.09.2021

SLATINA

Promocija POBJEDNIČKOG UČENJA 18 sati

Pučko otvoreno učilište Slatina – Šetalište J. Burgera 1
 

28.09.2021

SLATINA

Kazališna predstava “Jedna od sestara”, Teatar Fort Forno – 20 sati (besplatna za građanstvo)

Pučko otvoreno učilište Slatina – Šetalište J. Burgera 1
 
 
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button