DOGAĐANJANASLOVNICA

TIKA-Turska agencija za suradnju i koordinaciju i Grad Slatina nastavljaju suradnju

Nastupni posjet gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića novoimenovanoj koordinatorici programsko-koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju Sedef Bulut


U četvrtak, 24. rujna 2020. u zagrebačkom uredu Turske agencıje za suradnju i koordinaciju održan je sastanak između koordinatorice TIKA-e Sedef Bulut i gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića.

Suradnja između Grada Slatine i TIKA-e je započela posjetom delegacije TIKA-e Zavičajnom muzeju Slatina u veljači 2018. godine, a nastavljena je organizacijom Dana turske kulture u Slatini u travnju iste godine. Tom je prilikom iskazana velika želja obiju strana da Dani turske kulture u Slatini postanu tradicija i mjesto okupljanja i druženja uz tjedan turskog filma, prezentacije putopisa, izložbe fotografija i uživanja u turskoj gastronomiji.

Gradonačelnik Ostrošić je tijekom svog nastupnog posjeta upoznao koordinatoricu Bulut sa svim ljepotama i prednostima života u Slatini, aktivnostima Grada za vrijeme korona krize te najavio velike projekte u Slatini od kojih su neki već u fazi implementacije.

Razgovaralo se o projektu kampusa koji je polazišna točka za daljnji razvoj Slatine. Naime, taj projekt ima za cilj privući mlade ponudom stručnih programa za zanimanja za koja se ne mogu usavršavati u susjednim gradovima, ali i ponuditi iste i/ili slične programe. Time bi Slatina postala studentski grad izvrsnosti i konkurentnosti i privukla daljnja ulaganja u sektor obrazovanja u godinama koje dolaze. Upravo koroz projekt „Kampus“ Slatina vidi još jednu mogućnost suradnje s TIKA-om. Koordinatorica Bulut povukla je paralelu s turskim gradom Eskişehirom koji je grad mladih, znanosti i izvrsnosti te zamolila gradonačelnika Ostrošića da je informira o budućim fazama projekta.

Razvojem industrijske zone u Slatini, predviđa se otvaranje novih radnih mjesta, a time i zadržavanje mladih obitelji u gradu, kao i sve veći priljev mladih obitelji iz okolice. Gradonačelnik Ostrošić se pohvalio i potporama usmjerenim mladim obiteljima u smislu isplate jednokratne pomoći za novorođenu djecu, ali i ostalim beneficijama prilikom kupovanja nekretnina. Planskim ulaganjima u kvalitetu obrazovanja, zapošljavanja i stanovanja, Ostrošić vjeruje da će Slatina postati izbor mnogih za život.

Razgovaralo se i o statusu dvaju prijavljenih projekata: Donaciji Zavičajnom muzeju Slatine u svrhu poboljšanja pojedinih dijelova postava muzeja te pomoć u nabavi nove multimedije, kao i pomoć DV Zeko Slatina u vidu opremanja logopedskog kabineta. Koordinatorica Bulut obećala je veći angažman TIKA-e u pokušaju implementacije projekata u mjesecima koji dolaze.

Posjet je završio prigodnim darivanjem u sklopu kojega je gradonačelnik Ostrošić uputio poziv koordinatorici Bulut da svojim prisustvom uveliča Međunarodni glazbeni festival „Dani Milka Kelemana“ koji će se održati od 8.-18. listopada 2020.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button