Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICA

Tijekom gostovanja na Radio Slatini gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić predstavili projekte u provedbi

Tijekom gostovanja na Radio Slatini Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić govorili su o projektima u proteklom jednogodišnjem razdoblju, te su između ostalih predstavili i projekte koji su trenutačno u provedbi.

PROJEKTI U PROVEDBI

Projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zeko – jaslice

U 2021. godini započeo je projekt dogradnje zgrade jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Zeko u Slatini čime će se ista proširiti i dobiti dva dječja dnevna boravka za jasličke skupine s vanjskom terasom i izlazom u vrtićko dvorište, dok će u potkrovlju biti smještena dva uredska prostora i jedna višenamjenska dvorana.

– Otvorenje dodatnih prostorija u jaslicama planira se krajem ove godine, a na natječaj iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost planira se prijaviti izgradnja novog dječjeg vrtića u Slatini kako bi se svoj djeci na području grada osiguralo mjesto u vrtiću, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić, te dodao kako je spomenuti projekt vrijedan 3 milijuna kuna.

– 436.000 kuna dobili smo od Središnjeg ureda za demografiju i mlade, te je nedavno potpisan ugovor o još 350.000,00 kuna kojim će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati dogradnju jaslica, – obrazložio je pročelnik Kokorić.

Projekt Doživjeti stotu

Projekt Doživjeti stotu ukupne vrijednosti 426.320,72 kn u 100% iznosu financiran je sredstvima Europske unije.
Uz Grad Slatinu kao prijavitelja, partneri na projektu su Dijabetička udruga Slatina i Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina. Projektom se želi građane Slatine informirati o rizičnim čimbenicima nastanka kardiovaskularnih i malignih bolesti te uključiti djecu i odrasle u provedbu preventivnih mjera.

U okviru projekta „Doživjeti stotu“ organizirat će se:

  • 2 tribine s panel raspravom,
  • Program Dani zdravlja tijekom kojega će tim od 5 zdravstvenih djelatnika održavati trijažu, odnosno akcije kontrole razine šećera, triglicerida i kolesterola u krvi te vrijednosti krvnog tlaka pri čemu će se svakom sudioniku procijeniti SCORE KV rizik i prisutnost metaboličkog sindroma. Akcije su već započele i do sada su održane u Slatini, Radosavcima i Bakiću. Odaziv stanovnika je bio odličan te se pozivaju građani da se odazovu akcijama trijaže koje će se nastaviti nakon ljetne stanke.
  • Prikupljanje podataka s navedenih aktivnosti, njihova obrada, interpretacija i objava,
  • Tjelovježbe u dječjim vrtićima i radionice nordijskog hodanja,
  • Edukacije: škola nepušenja, edukacija pružanja prve pomoći i samopregleda dojki, edukacija o raku dojke.
  • Također, u okviru projekta sufinancirat će se troškovi plaće djelatnika Grada Slatine – voditeljice projekta zadužene za organizaciju, praćenje provedbe te izvještavanja o istoj.

„Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Sladojevci“

 Cilj provedbe projekta je unaprijediti društvenu infrastrukturu i dostupnost osnovnih usluga za lokalno stanovništvo na području slatinskog prigradskog naselja Sladojevci kroz ulaganje u rekonstrukciju sportske građevine javne namjene kako bi se stvorili uvjeti kvalitetnijeg življenja i bavljenja sportom.

– Postojeća zgrada s prizemljem i katom ukupne površine 489 m2 izgrađena je 80-ih godina prošlog stoljeća i zaista je u lošem stanju. Stolarija je dotrajala, neuređena su pročelja, te su neadekvatni sanitarni čvorovi bez podnih pločica, tople vode i sanitarija, – rekao je pročelnik Kokorić te najavio očekivane rezultate projekta kojim će se u konačnici ostvariti minimalni higijensko-sanitarni uvjeti za održavanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti:

Tako će se obaviti rekonstrukcija 4 svlačionička bloka, dva u prizemlju za nogometne timove i dva na katu za muške i ženske nogometne suce, što uključuje izgradnju dvokomorne sabirne jame za otpadnu vodu, ugradnju plinskog bojlera i spremnika za potrošnu toplu vodu.
Osim toga poboljšat će se energetska svojstava zgrade kroz rekonstrukciju vanjske ovojnice, odnosno ugradnju vanjske stolarije i toplinsku izolaciju pročelja.
Projekt je ukupne vrijednosti 863.600,00 kn, a sufinanciranje EU sredstvima iznosi 730.000,00 kuna.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave radova za projekt „Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Sladojevci“, kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je tvrtka UZOR COLOR d.o.o. iz Virovitice koja će u narednih 9 mjeseci, počevši od 1. lipnja obaviti radove u vrijednosti od 863.600,00 kuna.

Gradonačelnik je potom spomenuo još nekoliko projekata u provedbi.

Održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini

Projektom se odobrava potpora za održavanje i razvoj predškolskog odgoja, odnosno sufinanciraju plaće i materijalni troškovi vrtića. Ugovor je potpisan, a projekt je ukupne vrijednosti od 247.500,00 kuna.

Javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga (EnU-6/21)

Ugovor je potpisan za nabavu platforme koja se odnosi na informiranje i komunikaciju gradskih službi s građanima. Projekt je ukupne vrijednosti 248.750,00 kuna, a odobren iznos sufinanciranja je 99.500,00 kuna.

 Projekt RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA LOKACIJI U SLATINI

Proveden je postupak jednostavne nabave „Izrada Projektno-tehničke dokumentacije za Reciklažno dvorište na lokaciji u gradu Slatini“.
Kao najpovoljniji odabran je ponuditelj IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. Zagreb, s cijenom ponude u iznosu od 106.250,00 kuna. Ugovor je zaključen 31. prosinca 2021. godine, a nakon što je obavljeno krčenje obraslog zemljišta na lokaciji budućeg reciklažnog dvorišta na ulazu u Poduzetničku zonu Trnovača, na k.č. broj 3806/5, k.o. P. Slatina, obavljeno je geodetsko snimanje terena i u tijeku je izrada Idejnog rješenja reciklažnog dvorišta u Slatini.

Projekt REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE U GORNJEM GRADU U SLATINI

Tijekom prosinca 2021. godine proveden je postupak jednostavne nabave „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju javne rasvjete u Gornjem gradu u Slatini što uključuje blok ulica Grofa Janka Draškovića, Jakova Gotovca, Matice hrvatske, Papučka, Grigora Viteza i Miroslava Kraljevića.
Kao najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke ARHIS-a d.o.o. iz Slatine u iznosu od 81.250,00 kuna. Ugovor je zaključen 17. prosinca 2021. godine. Glavni projekt za rekonstrukciju javne rasvjete je izrađen i slijedi podnošenje zahtjeva za građevinsku dozvolu.

Projekt SPOJNA CESTA PZ TRNOVAČA – ULICA N. Š. ZRINSKOG, odnosno sjeverni ulaz u PZ Trnovača

Na izrađeni Glavni projekt prikupljene su suglasnosti javnopravnih tijela za izvođenje radova u pojasu pod upravljanjem Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda, te je dobivena građevinska dozvola.

Nakon predstavljanja projekata u provedbi gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić u sljedećem prilogu predstavit će projekte u pripremi.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Damir Jukić)

Radovi na dogradnji zgrade jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Zeko u Slatini

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button