DOGAĐANJANASLOVNICA

Tijekom gostovanja na Radio Slatini gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić predstavili projekte u pripremi

Tijekom gostovanja na Radio Slatini Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić govorili su o projektima u proteklom jednogodišnjem razdoblju, te su između ostalih predstavili i projekte koji su trenutačno u pripremi.

PROJEKTI U PRIPREMI

Izgradnja objekta Područnog odjela Dječjeg vrtića Zeko

Na javni poziv Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova iz NPOO 2021-2026 Grad Slatina planira prijaviti Izgradnju objekta Područnog odjela Dječjeg vrtića Zeko.
Područni odjel bi se gradio na gradskom zemljištu u Stublovačkoj ulici u Slatini, a trenutačno se radi na izradi projekta i projektno tehničke dokumentacije.

– U zgradi Područnog odjela izgradit će se novih 8 dnevnih boravaka za smještaj vrtićke djece, a usporedbe radi, u postojećem vrtiću ih je trenutačno 9.
Očekujemo da će realizacijom ovoga projekta biti mjesta za svu djecu vrtićke dobi bez obzira na status roditelja, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Turističko-rekreacijski kompleks (TRK) jezero Javorica

Uređenje turističko rekreacijskih sadržaja uz jezero Javorica u Slatini u sklopu projekta uređenja Turističko-rekreacijskog kompleksa jezero Javorica planira se urediti nekoliko zasebnih cjelina koje će u konačnici biti spojene u jednu veliku cjelinu športsko-rekreacijske namjene:

  1. etapa Pješačko biciklističke staze i rekreacijske javne površine i oprema (parkirališta, staze, dječja igrališta, sportska igrališta s tribinama, piknik zona, javna rasvjeta i druga prateća infrastruktura)
  2. etapa – Pješačko-biciklistički most
  3. etapa – Biciklistički punkt s bike-cross stazom, pješačkom stazom i opremom
  4. etapa – Zip-line
  5. etapa – Aromaterapeutski park
  6. etapa – Vodoopskrba i odvodnja

Javni poziv je najavljen za jesen te se priprema prijava projekta na natječaj nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Rekonstrukcija Parka 136. slatinske brigade u Slatini

Glavni gradski park zahtjeva rekonstrukciju te je pripremljen projekt njegove obnove kroz priču o slatinskim velikanima kroz povijest. Revitalizacijom Parka 136. slatinske brigade planirano je uvođenje novih prostora, sadržaja i opreme, pri tome poštujući današnji koncept, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

– U parku je trenutačno 80-ak stabala od kojih će se 15-ak ukloniti te zasaditi novih 99 stabala, kao i preko 500 grmova, te oko 1000 cvjetnica, odnosno ruža i ostaloga cvijeća, – pojasnio je pročelnik Kokorić istaknuvši kako se za prijavu Rekonstrukcije Glavnog gradskog parka čeka odgovarajući natječaj, dok je projektno-tehnička dokumentacija spremna.

Zamjena javne rasvjete grada Slatine novom LED rasvjetom

U pripremi je i projekt zamjene javne rasvjete grada Slatine koja do sada nije zamijenjena, s novom LED rasvjetom u svrhu poboljšanja energetske učinkovitost na području grada Slatine i prigradskih naselja.

Nakon predstavljanja projekata u pripremi gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić u sljedećem prilogu predstavit će projekte koje je Grad Slatina prijavio od lipnja 2021. godine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Damir Jukić)

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button