DOGAĐANJANASLOVNICA

Tijekom 2022. godine Grad Slatina pomogao rješavanje stambenog pitanja za 11 mladih obitelji na slatinskom području

Među demografskim mjerama Grada Slatine kojima Grad nastoji poboljšati uvjete kako bi osigurao što ljepši i ugodniji život svojih sugrađana na slatinskom području te zaustaviti trend iseljavanja, našla se i potpora kojom pomaže stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Riječ je o mjeri poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji koje su mogle ostvariti potporu u visini od 15.000 kuna kao pomoć pri gradnji obiteljske kuće ili kupnje građevinskog zemljišta odnosno stambenog objekta (kuće ili stana) u vlasništvu druge fizičke osobe ili pravne osobe, osim osoba u krvnom srodstvu, te uz uvjete propisane Javnim pozivom.

Tijekom ove, 2022. godine tu je mjeru iskoristilo 11 mladih obitelji kojima je ukupno isplaćeno 165.000 kuna iz proračuna Grada Slatine. 

– Drago mi je da su mlade obitelji sa slatinskog područja prepoznale napore Grada da im se pomogne u rješavanju njihovog stambenog pitanja. Ono što veseli je da iz godine u godinu zainteresiranost mladih obitelji raste kao i visina potpore koja je ove godine iznosila 15.000 kuna, što je duplo od iznosa koji smo imali na početku uvođenja ove mjere.
Izuzetno sam zadovoljan jer to znači da se na slatinskom području radi i gradi, te da mladi ovdje planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji, – rekao je gradonačelnik Ostrošić, te naglasio kako će s ovom mjerom nastaviti i u idućoj, 2023. godini kada će potporu Grada Slatine moći iskoristiti nove mlade obitelji sa slatinskog područja.

Podsjećamo, na „Javni poziv – poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji“ tijekom 2022. godine mogle su se javiti mlade obitelji čiji su članovi obitelji državljani Republike Hrvatske, od kojih barem jedan bračni ili izvanbračni partner ima prebivalište na području Grada Slatine minimalno godinu dana, te da je bar jedan od bračnih ili izvanbračnih partnera mlađi od 40 godina života u godini raspisivanja javnog poziva.

Jedan od uvjeta Javnog poziva bi je da podnositelj zahtjeva, bračni ili izvanbračni partner, koji rješavaju stambeno pitanje stjecanjem prava vlasništva prve nekretnine, ne mogu imati u vlasništvu ili suvlasništvu drugu kuću/stan, te nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili stambeni objekt, a mladom obitelji smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button