DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

“Testosteron” zabavio slatinsku publiku

Komedija “Testosteron” Andrzeja Saramonowicza, inače koprodukcija Teatra EXIT, Ludens Teatra i Kulturnog centra Osijek u režiji Jasmina Novljakovića, sinoć je, unatoč kišnom vremenu, u slatinsku kino dvoranu privukla lijepi broj gledatelja, većinom gledateljica.

Ova komedija premijerno je 2002. godine izvedena u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje je postala kazališni hit.

Proglašena je najboljom suvremenom poljskom komedijom te se opisuje kao vješt scenski komad koji jamči izvrsnu zabavu, što nakon sinoćnje izvedbe može potvrditi i slatinska publika.

Tema ove komedije je je li život podređen razumu, osjećajima ili smo robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom?”.

Radi se o dinamičnoj predstavi, koja nam servira brze zaokrete radnje što ju čini nimalo dosadnom, zapravo postajemo znatiželjni kada je u pitanju nastavak radnje, tako da je 1 sat i 45 minuta, koliko traje, prošlo jako brzo. 

Iskusna glumačka postava, koja je zapravo izmjenjiva, odnosno nije u svakoj izvedbi ista, a čija lica su nam manje ili više poznata, tijekom predstave ne samo da priča, nego u dva navrata svira i pjeva, a još malo začina predstavi dodale su gole stražnjice sve sedmorice glumaca. 

Inače, postoji i filmska adaptacija “Testosterona”.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button