DOGAĐANJANASLOVNICA

Terenskom nastavom učenika OŠ Mikleuš završen ovogodišnji ciklus u sklopu projekta „Istina o pobjednicima“

U sklopu projekta „Istina o pobjednicima“ Udruga HVIDR-a Slatina svake godine tradicionalno provodi terensku nastavu za učenike 7. razreda s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu.
Danas je održana posljednja u ciklusu ovogodišnjih terenskih nastava na kojoj su sudjelovali učenici 7. razreda Osnovne škole Mikleuš u pratnji ravnatelja Dragana Kraljika i pedagoginje Ruže Živković.

Terenska nastava započela je polaganjem upaljenih lampiona i molitvom ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, učenike ukratko upoznao s projektom „Istina o pobjednicima“.

U Zavičajnom muzeju Slatina učenici su posjetili Spomen sobu Domovinskog rata, gdje im je prezentaciju o događanjima tijekom Domovinskog rata na širem slatinskom području održala ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, a kratko upoznavanje s oružjem i opremom iz tog ratnog vremena prezentirao muzejski preparator Goran Boršić.

Terenska nastava nastavljena je obilaskom bivše crte obrane grada Slatine u pratnji članova HVIDR-e Slatina Josipa Habla i Marka Markovića, te povratkom u Voćin gdje im je o životu za vrijeme njegove okupacije govorio predsjednik Udruge  dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković.

Projekt „Istina o pobjednicima“ podržavaju i financijski podupiru: Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina te općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.
(mf/Foto: Mihaela Feldi i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button