DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Terek srebrom u Orahovici još korak bliže osvajanju lige

U Orahovici je proteklog vikenda održana 7. utrka Slavonske brdsko biciklističke lige, a novi veliki korak ka osvajanju titule najboljeg juniora lige odličnom vožnjom na stazi tamošnjeg XCO Korala ostvario je član BK Slatina David Terek.

Terek je ponovno u žuto-plavom slatinskom dresu ponosno zakoračio na postolje. Tešku utrku voženu po paklenoj temperaturi završio je na drugom mjestu. Brži od njega bio je samo Zagrepčanin Leon Gabrijel Kišiček, a svu ostalu konkurenciju David je ostavio daleko iza svojih leđa. S novih 35 bodova Terek je još podebljao svoju prednost ispred pratnje u utrci za najboljeg juniora lige. Nevjerojatan je to uspjeh ovog mladog Miljevčanina koji će nakon lanjskog naslova u kadetskoj konkurenciji gotovo sto posto biti i prvakom juniorske konkurencije lige na kojoj se okupljaju ponajbolji mladi brdski biciklisti iz cijele kontinentalne Hrvatske.

Bodove je na utrci orahovačkog BK Lood osvojio i drugi predstavnika Biciklističkog kluba Slatina Drago Zdelar. Zdelar je na tehnički zahtjevnu stazu otišao u vrlo dobroj formi no najjača konkurencija lige ona imena Elite bila je doslovno elitna. U takvoj konstelaciji snaga debitant Zdelar je završio na 9. posljednjem mjestu no i neki puno iskusniji i vozači s višegodišnjim stažem u ligi ovog su se puta morali zadovoljiti mrvicama. Kako bi najbolje približili kakve klase se natječu u toj Elite kategoriji istaknut ćemo podatak da je u Orahovici pobijedio član CRO MTB Teama Lovro Petrlić inače 238. u poretku za najboljeg vozača Svjetskog kupa i aktualni brončani sa Prvenstva Hrvatske. Iza njega je u cilj ušao iskusni Saša Jeftinić osvajač stotine pobjedničkih pehara sa brojnih domaćih utrka. Inače do kraja lige ostalo je još samo dvije utrke, XCO Stara Drava u Donjem Miholjcu i XCO Omanovac u Pakracu.

 

 

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button