DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Terek pobjedom u Donjem Miholjcu osigurao i titulu prvaka Slavonije

Biciklistički klub Slatina ima kadetskog prvaka Slavonske brdske biciklističke lige!

Sedmo pretposljednje kolo lige vozilo se Donjem Miholjcu. Unatoč velikim problemima s kišom koja je padala gotovo cijelog prošlog tjedna organizatori članovi Biciklističkog kluba Marathon uspjeli su dobro pripremiti svoju stazu uz Dravu kako bi ona zadovoljavala sve potrebne uvjete za sigurno i regularno natjecanje. Tek je na nekim dijelovima, onim zavojitim bilo malo blata, no to nije stvaralo veće probleme onima koji su se usudili doći prošle nedjelje na 14. utrku XCO Stara Drava.

Jedan od tih hrabrih 60-ak biciklista koji su stigli u Miholjac boriti se za nove bodove bio je i mladi biciklist BK Slatina David Terek. Terek je i prije utrke bio vodeći u poretku kadeta, da bi dojurivši prvi do cilja ispred Virovitičanina Smoljana i domaćeg predstavnika Ivića uzeo zlato i novih 50 bodova s kojima je otišao do nedostižne prednosti u poretku za najboljeg kadetskog vozača lige. Prije posljednje utrke koja će se narednog vikenda točnije u nedjelju voziti upravo u Slatini na Javorici Terek ima 280 bodova. Spomenuti Miholjčanin Sven Ivić je trenutno drugi sa 125, a slijede ga trećeplasirani Alimpić (Inivictabike team) i četvrtoplasirani Kišiček (3 Max) sa 100 bodova.

Ponovit ćemo još jednom da Biciklistički klub Slatina pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada ove nedjelje (2.rujan) organizira posljednju utrku sezone SBBL pod imenom ”XCM Javorica”, ali i pozvati vas da dođete pozdraviti novog kadetskog prvaka Slavonije u brdskom biciklizmu – Davida Tereka člana Biciklističkog kluba Slatina. Start utrke slatinskog maratona je u 10 sati i 30 minuta sa jezera Javorica.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button