DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Terek najbrži na blatnom Šaranu

Pobjedom u Virovitici mladi je Miljevčanin još povećao prednost ispred pratnje u ukupnom poretku za najboljeg juniora Slavonske brdske biciklističke lige.

Nakon Osijeka, Slatine i Požege prošlog je vikenda stigao red i na virovitičku utrku. Među biciklističkom populacijom izrazito popularni ”Šaran” tako je usprkos gotovo pa katastrofalnim uvjetima dočekao sasvim solidnu brojku hrabrih natjecatelja. Usprkos kiši i blatu uspjeli su domaćini članovi BK Bor animirati trkače da se pojave na startnoj liniji virovitičkih ribnjaka, a među tih 80-ak odvažnih našla su se i dva predstavnika Biciklističkog kluba Slatina junior David Terek i ”elitaš” Drago Zdelar. A upravo je David Terek bio jedna od glavnih zvijezda virovitičkog ”Šarana”. Terek je dva uvjetima izrazito teška puna kruga u dužini od 22 kilometara izvezao za sat i 30 minuta ostavivši iza sebe na drugom mjestu Orahovčanina Peštaja punih 7 minuta. Borbu s Peštajem za srebro tek je za sekundu izgubio domaći predstavnik Petrović.

U najjačoj konkurenciji kategorije Elite vozio je Drago Zdelar. Kao još uvijek početnik u ovom sportu Zdelar je uspio ”preživjeti” blato Šarana i doći do cilja u jednom komadu tako i osvojivši pokoji bod za svoj klub. Zdelar je u konkurenciji 10 ”elitaša” bio posljednji 10. A što se tiče tih bodova za ukupan poredak vodeći junior Terek je s novih 50 sada na ukupno 145. Drugi je Silvio Peštaj  sa 120 bodova.

dj

Foto: BK Bor facebook

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button