DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Terek miholjačkim zlatom postao i juniorski prvak Slavonske brdske biciklističke lige!

U nedjelju (24.9.) je u Donjem Miholjcu održano posljednje 8. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige utrka imena XCC Mailath, a na kojoj je do prvog mjesta u kategoriji kadeta došao sjajni mladi Miljevčanin član BK Slatina David Terek.

Nakon lanjske titule kadetskog prvaka lige David Terek je nakon miholjačke utrke postao i juniorski prvak Slavonsko brdske biciklističke lige. S dvije uzastopne titule Terek je tako postao najuspješniji član BK Slatina ikad.

Što se tiče te posljednje utrke sezone ona je po prvi put održana u živopisnom parku dvorca Mailath  – Prandau u središtu Donjeg Miholjca. Naime u nedavnoj bitci s nabujalom rijekom Dravom teško je stradala tamošnja XC staza Stara Drava pa su organizatori odnosno članovi BK Maraton team bili prinuđeni pronaći novo rješenje kojeg su domišljato pronašli u perivoju miholjačkog dvorca. Uz dosta truda uspjeli su trasirati atraktivnu stazu dodajući na već postojeće pješačke staze  i neke nove elemente. No sav taj trud umalo su im upropastile vremenske neprilike. Kiša je nemilice padala i prestala tek u nedjelju ujutro taman tek nekoliko sati prije početka prve utrke. Otkazivanja od strane organizatora nije bilo no zato jest od podosta već prijavljenih natjecatelja što je i bilo za očekivati s obzirom na blatne uvjete praćene ne baš ugodnom temperaturom. No oni najhrabriji, i naravno oni koji su ostali u igri za titule, pojavili su se na startu u parku miholjačkog dvorca. Tako se u 7 različitih dobnih kategorija, po iako dužinom kratkoj (2 kilometra) no i dalje poprilično zahtjevnoj stazi,  u više krugova zavisno baš od kategorije utrkivalo 52. biciklista. A sjajnom mladom Tereku nije smetalo niti blato niti hladnoća te je još jednom fantastično odrađenom utrkom odjurio do prvog mjesta. Koliko je bio dobar u toj posljednjoj utrci reći će i podatak da je u tih 10 krugova osim stalne konkurencije uspio i u direktnom obračunu pobijediti i jednog od godinama ponajboljih mladih vozača lige Domagoja Safundžića. Terek je do prvog mjesta i još jednog zlata došao u vremenu 1:03:53. Spomenuti član brodskog Festunga imao je vrijeme 1:05:30, a trećeplasirani Silvio Peštaj iz Orahovice 1:08:57.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button