DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Terek drugi u Orahovici

Mladi član Biciklističkog kluba Slatina David Terek i dalje uredno skuplja bodove na utrkama Slavonske brdsko biciklističke lige i sve je bliže osvajanju titule najboljeg kadetskog vozača lige.

Nakon ljetne stanke liga je nastavljena utrkom u Orahovici (28.8.) na vozačima omiljenom ”Koralu”. BK Lood ponovno je bio uspješan domaćin ovoj utrci 6. kola lige koja je održana pod imenom 13. XCO Koral.

Na odlično uređenoj stazi Korala u nekoliko je utrka zavisno o starosnoj dobi startalo 63 vozača.

David je konkurenciju imao u još pet mladih vozača kadeta, a zanimljivo, najbrži je bio uvjerljivo najmlađi – šesnaestogodišnji Leon Kišiček iz zagrebačkog Tuškanca. Upravo su on i David vodili veliku bitku koju je ipak s nešto malo više od minute prednosti dobio Kišiček. Tri i pol minute iza Tereka u cilj je ušao trećeplasirani Jorge Damjan Petrović, a više nego dobru utrku nakon dugog izbivanja sa staza zbog teške ozljede koljena ostvario je i mladi Virovitičanin Andrija Smoljan plasiravši se na 4. mjesto.

Još su dvije utrke ostale do kraja, slatinska Javorica (17.9.) i donjomiholjačka Stara Drava (25.9.). Ukoliko i na te dvije Terek nastavi ostvarivati rezultate kao i do sada, naslov pobjednika lige ne može mu pobjeći.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button