NASLOVNICASPORTUDRUGE

Teniski klub Slatina održao godišnju skupštinu

U petak 1. ožujka u restoranu Pinta svoju godišnju skupštinu održao je Teniski klub Slatina. Uz prisustvo većine aktivnih članova kluba predsjednik Slaven Mađarić podnio je izvješće o radu udruge tijekom 2018. godine kao i ambiciozne planove rada za 2019. godinu.

Tako je tijekom 2018. godine TK Slatina s 2 trenera organizirao školu tenisa koju je prošlo 10-ak polaznika od sredine lipnja do početka srpnja. Teniski klub natjecao se u 1. Veteranskoj ligi Slavonije i Baranje. Bili su organizirani i brojni manji turnira na terenima kluba kao i glavni turnir povodom Dana Grada Slatine.

Predsjednik je istaknuo i sezonsko održavanje terena koji vrhunskom kvalitetom kao i svake godine pružaju članovima kluba idealne uvjete za bavljenje ovim sportom. Mađarić je spomenuo i osnivanje Županijskog teniskog saveza Virovitičko-podravske županije, kojeg je TK Slatina jedan od osnivača, a on sam obnaša funkciju dopredsjednika. U perspektivi to otvara brojne mogućnosti za daljnji razvoj infrastrukture kluba kao i sudjelovanje članova na službenim turnirima nacionalnog teniskog saveza.

Od planova u tekućoj godini istaknuo je plan unapređenja rada teniske škole i povezivanje s DV Zeko, da bi se povećao broj polaznika. Igranje u 1. Ligi veterana Slavonije i Baranje i dalje je jedan od natjecateljskih ciljeva, a otvara se i mogućnosti osnivanje „druge“ ekipe koja bi se natjecala u 2. Ligi Slavonije i Baranje. Članstvo u HTS-u otvorilo je priliku za formiranje seniorske ekipe koja bi se natjecala u 3. Hrvatskoj teniskoj ligi, na čemu će se vjerojatno raditi od iduće sezone.

Od infrastrukturnih ulaganja već za ovu sezonu preko sponzora osigurane su nove mreže za sve terene, a kupljen je i tenisit neophodan za pripremu terena za nadolazeću sezonu kao i tekuće održavanje tijekom sezone.

Srednjoročni plan je ulaganje u rasvjetu na terenima koja bi produžila termine raspoložive za igranje i u perspektivi izgradnja četvrtog terena koji bi bio natkriven balonom i time omogućio treniranje i održavanje turnira tijekom cijele godine.

Sva izvješća jednoglasno su usvojena, a druženje je nastavljeno u ugodnoj atmosferi restorana Pinta. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button