DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Tena Jurlina brani boje Hrvatske u švedskom Goteborgu

Nema odmora za Tenu Jurlinu. Mlada kadetska rukometna reprezentativka iz Slatine ima ”produženu radnu sezonu”…

Od kad je iz Slatine prešla u koprivničku Podravku gdje pohađa i školu Tena je pod konstantnom ”prismotrom” ljudi iz Hrvatskog rukometnog saveza koji s velikim zanimanjem prate njen daljnji rukometni razvoj. A na tom, baš kao i na školskom planu, Tena je nezadrživa. Igrama u mladoj razvojnoj ekipi Podravke postala je neizostavna članica mlade hrvatske rukometne reprezentacije. Tek što su joj završile školske obveze stigao je novi poziv za sudjelovanjem u najboljoj državnoj selekciji. Prva akcija reprezentacije bile su pripreme u Umagu (22.6. – 28.6.). Odmah po povratku u Zagreb izbornik Ivan Jerković skratio je prvotni prošireni popis od 36 igračica na 18 imena koje će nastaviti pripreme u Zagrebu (28.6. – 30.6.), ali i koje će braniti boje Hrvatske u švedskom Goteborgu na Prvenstvu Europe za igračice do 16 godina starosti. Naravno da se u tom probranom društvu našla i ubojita vanjska igračica iz Slatine.

Na prošlom velikom natjecanju Prvenstvu Mediterana Tena je sjajno iskoristila danu joj priliku. Kako smo pozorno putem youtube kanala pratili svaki njen nastup na tom prvenstvu ne možemo se oteti dojmu da je s obzirom na prikazano zaslužila i puno veću minutažu, ali i ulogu u akcijama te mlade nadarene državne selekcije. Vjerujemo da su i izbornik i njegov stručni stožer nakon stručne analize uvidjeli isto pa da ćemo već ovog tjedna vidjeti Tenu kako u Švedskoj u naslovnim ulogama nezadrživo para mrežu vršnjakinja iz Norveške, Islanda, Farskih otoka i Litve s kojima je Hrvatska u skupini B, a zatim i svih ostalih europskih država.

Inače početak Europskog prvenstva i novi nastup u najdražem dresu taman se lijepo poklopio i sa Teninim datumom rođenja (1.7.). Upravo je taj nastup u reprezentaciji Hrvatske, i to na velikoj sceni u društvu najboljih mladih selekcija starog kontinenta, i najljepši poklon koji si je mogla poželjeti za rođendan.

Damir Jukić

Foto: hrs

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button