DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Temeljni ogranak UHDDR Bakić održao redovnu godišnju skupštinu

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Bakić jučer je u Vatrogasnom domu u Bakiću održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, koju je otvorio predsjednik Ivica Pavin pozdravljajući prisutne članove i brojne goste.
Nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedavao Josip Sejkora, Pavin je podnio iscrpno izvješće o radu Temeljnog ogranka u proteklom jednogodišnjem razdoblju, te iznio plan rada za tekuću godinu.

Članovi udruge čiji se broj popeo na rekordnih 90, imali su sadržajno bogatu godinu tijekom koje je, između ostaloga, održano 7 sjednica Ogranka i 23 radne akcije u kojima je sudjelovalo 300-tinjak, što članova, što mještana Bakića.
Isto tako sudjelovali su na brojnim natjecanjima na kojima su pojedinačno ili ekipno ostvarivali zapažene rezultate. Poseban značaj posvetili su obilježavanju značajnih događaja iz Domovinskog rata kao i susretima branitelja što će im i dalje, uz promicanje vrijednosti Domovinskog rata, biti jedan od primarnih zadataka. Predsjednik Pavin s ponosom je istaknuo kako će 2019. godina za 10-ero djece iz Bakića ostati dugo u sjećanju budući da im je udruga omogućila ljetovanje u Savudriji, dok će pojedinim članovima ostati zapamćeni susreti branitelja u Svetom Filipu i Jakovu.
TO UHDDR Bakić za 2020. godinu isplanirao je bogat plan rada, a među brojnim aktivnostima ističe se organizacija Memorijala „Špehar Rudica – Podboj Miroslav“ 11. listopada, te završetak radova na stambenom prostoru udruge i održavanju istog.
Na kraju svog izlaganja Pavin se osobito zahvalio gradonačelniku Denisu Ostrošiću i Gradu Slatini koji je stambeni kontejner koji se nalazio kod slatinskog Doma zdravlja, dao na korištenje za potrebe rada Ogranka, kao i Župi sv. Barbare u Sladojevcima i župniku Dariju Šimiću koji je ustupio dio župnog zemljišta za postavljanje spomenutog kontejnera, a zahvalu je uputio i svima koji su sudjelovali u radnim akcijama kod postavljanja istog, posebno Borisu Ćutiću koji je odradio veći dio posla, te mu čestitao na učlanjenju u bakićki TO UHDDR-a.

Nakon što su izvješće i plan rada jednoglasno usvojeni uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, ostalih prijateljskih udruga, te institucija, među kojima i predsjednik Gradske organizacije UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi, izaslanik slatinskog gradonačelnika, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić, te predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

U tim su se obraćanjima uz pohvale Ogranku na uspješnom radu u protekloj godini, mahom čule riječi ponos, domovina, sloga i zajedništvo, vrijednosti koje se među braniteljskom populacijom malo gdje u Hrvatskoj čuvaju kao na ovom našem području na kojemu hrvatski branitelji čine sve „da se ne zaboravi“, a kako je istaknuto u prigodnim govorima, UHDDR će istinu o Domovinskom ratu moći čuvati i nadalje uz potpunu podršku Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.
Posebno je emotivno bilo obraćanje ratnog zapovjednika Josipa Černija, kako sam uvijek ističe, malog čovjeka ovog pitomog bakićkog kraja, koji je također na jučerašnjoj skupštini potpisao pristupnicu i svrstao se među članove Ogranka. Tom je prigodom predsjedniku Pavinu uručio sliku dobivenu u prigodi 10. obljetnice 64. samostalnog bataljuna ZNG i 136. brigade HV, a koja će u bakićkom domu simbolično podsjećati na te dane ponosa i slave.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button