DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJE

Tema gradonačelnikova gostovanja Sladojevci, Sladojevački Lug, Radosavci i Bistrica

U sklopu redovnog informiranja lokalne javnosti danas su gosti Radio Slatine bili gradonačelnik Denis Ostrošić  i gradski pročelnik Marin Kokorić. Tema razgovora bila je trenutna situacija i planirane aktivnosti u prigradskim naseljima Sladojevci, Sladojevački Lug, Radosavci i Bistrica.

Što se tiče daljnje situacije sa  rekonstrukcijom Sportsko rekreacijskog centra u Sladojevcima, nakon što je krovište istog sanirano sa 187 000 kuna, projekt kompletne sanacije zgrade predan je na natječaj Lag-a Marinianis  sa traženim iznosom potpore od 730 000 kuna. Za materijal i radove uređenja nadstrešnice i podne ploče iza vatrogasnog doma Grad Slatina je izdvojio gotovo 19 000 kuna. Nasipavanje puta kamenom u Mlinskoj ulici koštalo je 23 000 kuna, a dodatnih 5 000 kuna nasipavanje pristupnog puta za vatrogasno vozilo. Posađene su i nove sadnice u malom parku kod mjesnog doma, nabavljeno nešto i vrtnog namještaja za istu lokaciju, a popravljene su i klupe te dječja igrala. Prema navodima gradonačelnika trenutno su u tijeku razgovori s predstavnicima Hrvatskih željeznica oko možebitne suradnje odnosno ideje da se u konačnici nogostupom povežu Slatina i Sladojevci, naravno, tek po željenoj izgradnji  pružnog pješačkog prijelaza.

Što se tiče Sladojevačkog Luga tamo je najveća  investicija bila dogradnja garaže-spremišta za vatrogasno vozilo nedavno donirano iz austrijskog Tirola. Taj građevinski zahvat iznosio je 187 000 kuna. Dodatne 24 000 kuna stajalo je uređenje dijela fasade na vatrogasnom domu. I u Lugu su u vrijednosti približno 34 000 kuna sanirani i nasipavani putovi gdje je za to postojala prijeka potreba. Osim što je uređen plato ispred doma postavljanjem rubnjaka isti će ovih dana biti nasipan kamenom i niveliran, a u dogledno vrijeme osim spomenutog dovršenja fasade u planu je i asfaltiranje platoa.

U Radosavcima se već neko vrijeme radi na kompletnoj rekonstrukciji društvenog doma. Za taj veliki projekt iz Programa ruralnog razvoja RH, a koji se provodi putem Lag-a Marinianis sredstva u visini od 727 000 kuna osigurana su ugovorom između Grada Slatine i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i razvoju. Kod izvođenja tog projekta, kako je izvijestio gradonačelnik, došlo je do dodatnih troškova zbog štete nastale na objektu uslijed djelovanja potresa pa je Grad u tu svrhu izdvojio dodatnih 138 000 kuna. Dovršetak radova na domu koje izvodi Građevinski obrt Bilić planirano je ove godine, dok  će se uređenju unutrašnjosti prići iduće kalendarske godine.  Nabavljen je i materijal za uređenje nadstrešnice u iznosu 15 500 kuna, a s ciljem povećanja sigurnosti u planu je i izmjestiti dječja igrala u samo dvorište doma. Također u Radosavcima je nasipan put prema groblju, a to je koštalo 18 000 kuna.

Zbog iz godine u godinu sve lošijeg stanja Grad Slatina pobrinuo se za asfaltiranje odvojka u Bistrici dugog 170 metara. Navedeno asfaltiranje, do jučer praktički teško prohodnog blatnog puta, koštalo je 121 000 kuna. U suradnji s Hrvatskim cestama u središtu Bistrice izgrađen je pješački prijelaz s pristupnim nogostupom.  Ostali radovi vezani uz magistralu i daljnju izgradnju potrebnih nogostupa posebice onog na dionici Cabuna – Sladojevci, kako je informirao gradonačelnik,  u planovima su i projektima Hrvatskih cesta pa je dodao kako se nada da će se uskoro krenuti i u realizaciju istih. Grad i dalje plaća najam prostora bivše trgovine pa će se ovog proljeća krenuti uređivati okoliš i prostorije koje će se koristiti za provođenje izbora, ali i rad Mjesnog odbora. Požalio se gradonačelnik da s navedenim Mjesnim odborom nije mogao ostvariti kvalitetnu komunikaciju no i izrazio nadu da će se to u budućnosti promijeniti. Također uputio je poziv svim mjesnim odborima, i onima s kojima je Grad imao odličnu suradnju, ali i onima gdje ona i nije bila na zavidnoj razini, da poslože prioritete i zaborave na stranačke boje posebice kod odaziva na poziv za korištenjem sredstava iz projekta Malih komunalnih akcija kako bi na obostrano zadovoljstvo bili još efikasniji pri rješavanju pojedinih problema u svrhu dodatnog iskoraka te svake male lokalne sredine.

 

Damir Jukić

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button