Home / KULTURA / Tamburaši KUD-a Dika Slatina nastupili na Škorinom koncertu u Zagrebu

Tamburaši KUD-a Dika Slatina nastupili na Škorinom koncertu u Zagrebu

Koncert Miroslava Škore povodom Dana grada Zagreba, okupio je tisuću tamburaša pristiglih iz svih krajeva Lijepe naše i oduševio sve prisutne koji su uživali u proslavi.

U tom odabranom društvu našlo se i devet tamburaša, članova KUD-a Dika Slatina koje je uz tamburaše iz Vukovara, Osijeka, Siska, Rijeke, Opatije, Karlovca, Viteza…, na Sveučilišnoj livadi s domaćim tamburašima, Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić, dočekao Miroslav Škoro.
Tisuću se melodija sjedinilo u jednu, kako bi zajedničkom svirkom i pjesmom Zagrebu čestitali njegov dan te obilježili Dan zagrebačkih branitelja, ali i tri desetljeća od nastanka kultne pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”.

Tamburašima KUD-a Dika ukazana je velika čast, te su imali priliku nastupiti u izdvojenom društvu od svega 50 tamburaša koji su nastupili uz razglas kao i Simfonijski orkestar, Akademski zbor i Škorin band.

Odlazak slatinskih tamburaša na ovu svečanost pomogao je Grad Slatina koji je pokrio troškove prijevoza i okrijepe, a Gradsko društvo Crvenog križa Slatina ustupilo im je kombi.
(Mihaela Feldi/Foto: KUD Dika Slatina)

x

Check Also

Projekt Virovitičko-podravske županije Budi STEMpatičan najbolji je hrvatski EU projekt u kategoriji „Doprinos znanosti i inovacijama“

“Budi STEMpatičan” najbolji je hrvatski EU projekt u kategoriji “Doprinos znanosti i inovacijama” svih hrvatskih ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org