Home / KULTURA / Tamburaši KUD-a Dika Slatina nastupili na Škorinom koncertu u Zagrebu

Tamburaši KUD-a Dika Slatina nastupili na Škorinom koncertu u Zagrebu

Koncert Miroslava Škore povodom Dana grada Zagreba, okupio je tisuću tamburaša pristiglih iz svih krajeva Lijepe naše i oduševio sve prisutne koji su uživali u proslavi.

U tom odabranom društvu našlo se i devet tamburaša, članova KUD-a Dika Slatina koje je uz tamburaše iz Vukovara, Osijeka, Siska, Rijeke, Opatije, Karlovca, Viteza…, na Sveučilišnoj livadi s domaćim tamburašima, Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić, dočekao Miroslav Škoro.
Tisuću se melodija sjedinilo u jednu, kako bi zajedničkom svirkom i pjesmom Zagrebu čestitali njegov dan te obilježili Dan zagrebačkih branitelja, ali i tri desetljeća od nastanka kultne pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”.

Tamburašima KUD-a Dika ukazana je velika čast, te su imali priliku nastupiti u izdvojenom društvu od svega 50 tamburaša koji su nastupili uz razglas kao i Simfonijski orkestar, Akademski zbor i Škorin band.

Odlazak slatinskih tamburaša na ovu svečanost pomogao je Grad Slatina koji je pokrio troškove prijevoza i okrijepe, a Gradsko društvo Crvenog križa Slatina ustupilo im je kombi.
(Mihaela Feldi/Foto: KUD Dika Slatina)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org