NASLOVNICASPORT

Taekwondo klub Slatina uspješan na Prvenstvu Slavonije i Baranje

U Našicama je 25.03.2017. godine održano regionalno taekwondo natjecanje Prvenstvo Slavonije i Baranje na kojem je nastupio 215  natjecatelj iz 10 klubova sa područja Slavonije i Baranje.

Za TKD klub Slatina je nastupilo 25 natjecatelja u dobi od 5 do 9 godina, a natjecali su se u sportskim borbama kategorije Mlađi kadeti (2006. – 2008. godište) i vrlo popularnom natjecanju za mlađe natjecatelje – KICK.

U natjecanju KICK Slatina je imala 18 natjecatelja koji su ostvarili sljedeće rezultate:

Najbolji rezultat ostvario je Viggo Milaščević koji je u kategoriji M4 (dječaci 2010./11. godište) ostvario četiri pobjede te osvojio zlatnu medalju pri čemu je u finalnoj borbi napravio nevjerojatnih 96 udaraca u 20 sekundi te je ujedno najbolji natjecatelj turnira.

Kristijan Krezner (M3 – dječaci 2008./09 godište), Rene Milaščević, Marko Beneš (M4 – dječaci 2010./11 godište), Ana Bljakaj (Ž3 – djevojčice 2008./09 godište), Stefani Oskomić (Ž4 – djevojčice 2010./11  godište) – brončane medalje.

Za Slatinu su još nastupili Ana Marija Fabijanac, Despot Cimbaljević, Ema Ivić, Milan Ivić, Eva Gal, Fran Bošnjak, Iskra Čvek, Leonardo Ćipćija, Luka Vreš, Matej Marković, Fran Fabijanac i Jan Hamaček koji su ovog puta ostali bez plasmana koji donosi medalje.

S obzirom na broj osvojenih medalja, kao i veliki broj ostvarenih pobjeda svih članova kluba, Taekwondo klub Slatina je osvojio treće mjesto u disciplini KICK, te je od strane domaćina turnira nagrađen peharom.

Osim u Kicku mali taekwondoisti su se okušali i u sportskim borbama u kojima je nastupilo 7 natjecatelja. U kategoriji mlađih kateda su bili najmlađeg uzrasta, međutim ostvareni su odlični rezultati:

Eva Gal (27 kg) – brončana medalja,

Uma Milaščević (36 kg) – brončana medalja,

Iskra Čvek (36 kg) – srebrna medalja,

Nika Filković (39 kg) – srebrna medalja,

Anja Radulović (43 kg) – brončane medalje,

Matej Novačić (30 kg) – bez plasmana za medalju,

Luka Vreš (33 kg) – brončana medalja,

Sportaše su na natjecanje vodili treneri TKD kluba Slatina Mario Vreš i Stjepan Gal uz veliku pomoć bivšeg člana kluba Dragana Beneša.  (TKD Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button